Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   WEC
Toyota ostaja tudi z novimi pravili
Čez dve sezoni prihaja v WEC do korenitih sprememb, Japonci pa so sporočili, da ostajajo zraven.
Artur Švarc
14. junij 2019 | 14:59:36

Potem, ko je prvenstvo WEC praktično izgubilo svoj smisel in je Toyota kot edini preostali veliki proizvajalec dve ligi nad ostalimi, se bodo v sezoni 2020/2021 spremenila pravila, ki bodo bolj v korist proizvajalcem športnih avtomobilov kot namenskih vesoljskih ladij.

Toyota bo svoj dirkalnik naredila na osnovi GR Super Sport dirkalnika in ga bo poganjala hibrina tehnologija. Avto je trenutno na risalnih deskah, testiranja pa se začnejo žeprihodnje leto.

»Zadovoljen sem, da lahko potrdim, da bo Toyota Gazoo Racing nadaljevala v prvenstvu WEC tudi po spremembi pravil,« je povedal predsednik Gazoo Racinga, Šigeki Tomojama.

Seriji se bo pridružila cela četica proizvajalcev, med drugimi je dopoldne tudi Aston Martin napovedal, da gre čez dve leti po zmago na 24 ur Le Mansa s svojim Valkyrie.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija