Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Bahrajn F2 in F1
Mick Schumacher pred velikim tednom
Mladi Mick Schumacher je včeraj ukradel šov mnogim dirkačem F1, saj je bilo medijsko zanimanje za sina legendarnega Michaela Schumacherja ogromno. Mick v Bahrajnu ne bo opravil svoje prve dirke v F2, temveč bo v torek in sredo sedel v dirkalniku F1.
Bojan Vrbnjak
29. marec 2019 | 8:02:49

"Postaja vedno bolj vroče", se je glasil prvi stavek Micka Schumacherja o naslednjem koraku v njegovi karieri. Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja bo v Bahrajnu odpeljal svojo prvo dirko F2, prvič bo sodeloval v ozračju F1 in na koncu bo lahko na testiranjih, ki bodo prav tako potekala tukaj v Bahrajnu (torek in sreda), sedel v dirkalniku Ferrarija in Alfe Romea. Kljub temu pa se Mick trudi ohraniti normalnost, no vsaj znake normalnosti. Kajti takšen naval medijev v paddock F2 zagotovo ni normalen. Prav tako ni normalno, da je nek mladi dirkač kot "Rookie" zvezdnik prvenstva in lahko po dirki celo sodeluje v svetu Ferrarija v F1.

Toda mladi Schumacher je poskušal na miren način vzbuditi vtis, kot da je vse to normalno. Kot da je vreme največja sprememba. "Doslej sem dirkal le v Evropi. Gokart, F4, F3..to je prvič, da dirkam izven Evrope." V času tiskovne konference je termometer kazal 26 stopinj Celzija v senci, ki pa je v paddocku F2 pravi luksuz. Tukaj ni velikih moštvenih bivalnikov s prostori za medije, čeprav je vse skupaj le nekaj metrov vstran od paddocka F1. Tako so morali vsi novinarji bdeti na soncu okrog majhne mizice s stoli in klopmi.

Vroče je bilo, toda ne samo pod soncem, temveč tudi v pogovoru. Obstajala so kočljiva vprašanja. Na primer o F1. Za 20-letnika neugodna tema. "Veselim se nastopa v F2," se je ponovil Mick in tako skrenil pozornost od testa F1. "Lahko povem le toliko, brez da bi veliko izdal. Zelo dobro sem se pripravil na test." V čistopisu to pomeni, da je bil Schumacher pred koncem tedna v Ferrarijevem simulatorju.

Toda pred poljubnim programom so na vrsti obveznosti. F2 je za Schumacherja ogromen korak. Namesto 240 KM ima sedaj v zadku dobrih 600 konjičkov, dirkalnik pa je občutno težji. Poleg tega aerodinamika skrbi za veliko višje hitrosti v ovinkih. In potem so tukaj še občutljive Pirellijeve gume. "Ni enostavno, da se navadiš na zelo mehke gume, ko si pred tem dirkal na zelo trdih. Ampak pri tem sem se zelo zabaval in občutek je bil dober. Kako bo tukaj, tega nihče ne ve. Kajti v Bahrajnu imamo povsem drugačne temperature kot na testiranjih."

Ob aktualnem navdušenju in zanimanju okrog mladega Nemca, se postavlja vprašanje, kako se bo Mick Schumacher v F2 odrezal ali celo moral odrezati. Vendar se Mick v takšne igrice sploh ne želi spuščati. "Moj cilj je, da se naučim koliko bo to mogoče." Tudi na vprašanje, kdo bodo njegovi največji tekmeci, je odgovoril diplomatsko: "Imamo veliko izkušenih dirkačev in tudi veliko talentiranih novincev."

Na koncu so se mnogi spraševali, ali je ves ta direndaj morda preveč za 20-letnika? "Veselim se dirkanja v F2," je znova odmahnil Mick. Ali se bo znašel z vsem pritiskom? "Da", se glasi njegov kratek odgovor. Zbrani novinarji so opazili, da raje, kot v preteklosti njegov oče, govori s časi krogov kot besedami.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija