Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Race of Champions 2019
Vettel znova z enim Schumacherjem
Ta dvojec že poznamo. Sebastian Vettel bo januarja prihodnje leto znova nastopal z enim Schumacherjem in sicer Mickom, sinom Michaela Schumacherja.
Bojan Vrbnjak
21. november 2018 | 7:41:52

Skupaj sta bila nepremagljiva. Z Michaelom Schumacherjem je Sebastian Vettel na prireditvi Race of Champions (RoC) med letoma 2007 in 2012 zaporedoma osvojil šest zmag v nacionalnem tekmovanju. Januarja prihodnje leto bo Sebastian Vettel znova nastopil z enim Schumacherjem in sicer Michaleovim sinom Mickom, s katerim bosta na Race of Champions v Mehiki zastopala Nemčijo. Dirkalo se bo 19. in 20. januarja 2019 v Foro Sol, baseball stadionu steze Autodromo Hermanos Rodriguez.

"Počaščen sem, da bo lahko sodeloval na tej prireditvi, ki jo je moj oče tako oboževal in kjer je skupaj Sebastianom Vettelom letvico postavil zelo visoko," je povedal aktualni prvak formule 3. "Tam bodo nastopili mnogi odlični dirkači in zares se veselim, da bom lahko nastopil proti njim in jih bolje spoznal," tako Mick Schumacher.

Še bolj pa ga veseli dejstvo, da bo lahko skupaj z Vettlom zastopal Nemčijo. 19-letnik je še dodal, da bo težko, kajti Sebastian je na tej prireditvi izjemen in se lahko pohvali z mnogimi uspehi. Vettel je skupaj osvojil osem zmag nacionalnega ranga in enkrat tudi posamezno zmago. "Seveda želim, da bom dostojen moštveni partner. Ampak storil bom vse, da se čim dlje prebijem tudi v posameznem tekmovanju in da skupaj s Sebastianom za Nemčijo osvojiva nacionalni pokal."

Predsednik RoC Fredric Johnson je srečen, da bo imel na prireditvi znova enega Schumacherja. "Njegov oče je bil veliko let prijatelj naše prireditve. Njegov prispevek na stezi in izven nje je bil ogromen. Še naprej mu želimo dobro okrevanje in čutimo se počaščene, da lahko prvič na naši prireditvi pozdravimo njegovega sina. Ko bo Mick skupaj s Sebastianom Vettlom nastopal za Nemčijo, bo to za vse zelo čustven trenutek. In samo predstavljajte si navdušenje gledalcev, če jima uspe skupaj dvigniti zmagoviti pokal."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija