Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   F2
Leteči štart za F2
Potem, ko se letos dirkači nikakor ne morejo spoprijateljiti s sklopko v njihovih dirkalnikih, je FIA za Avstrijo predvidela leteči štart.
Artur Švarc
30. junij 2018 | 11:16:09

Letošnji dirkalniki Formule 2 z Mecachromovim motorjem imajo precej ozko točko prijemanja sklopke, na kar se dirkači ne morejo in ne morejo navaditi. Tako je še na vsaki dirki nekdo obtičal na štartu ali že pred začetkom kroga za ogrevanje.

FIA je zato včeraj analizirala zbrane podatke, ko so dirkači po treningu lahko še trenirali štarte in sta obtičala tako Latifi kot Deletraz. Odločitev skupaj z vodstvom F2, da je treba nekaj storiti za varnost dirkačev, je prinesla novo štartno proceduro za današnjo, jutrišnjo sprint dirko in naslednji dve prihodnji vikend v Silverstonu. Tako se bo krog za ogrevanje začel za varnostnim avtom in se bo avto pred koncem kroga umaknil v bokse, dirka pa se bo začela, ko bo vodilni prepeljal štartno vrsto. S tem se bo možnost nevarnih situacij, da bi prišlo do naleta na štartu, zelo zmanjšala.

Šef F2, Bruni Michel je povedal, da to ni idealna rešitev, ampak da je varnost dirkačev na prvem mestu.

»Prave rešitve ta hip nimamo, a do Madžarske, kjer bo po Silverstonu naslednjič na sporedu F2, naj bi težavo s sklopko in speljevanjem uspeli analizirati in odpraviti.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija