Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Formula E
Susie Wolff uradno šefica ekipe Venturi
Formula E je dobila prvo šefico ekipe v svoji zgodovini. Susie Wolff, soproga šefa ekipe formule ena Mercedes Tota Wolffa, bo s takojšnjim učinkom prevzela vodenje ekipe Venturi.
Bojan Vrbnjak
27. junij 2018 | 8:51:54

O tem se je govorilo že nekaj tednov, sedaj pa je zadeva postala uradna: Susie Wolff s takojšnjim učinkom prevzema vlogo šefice ekipe formule E Venturi. Poleg tega je soproga Tota Wolffa postala tudi solastnica dirkalne ekipe.

Po angažiranju nekdanjega dirkača formule ena Felipeja Masse za prihodnjo sezono, je to za Venturi nadaljnji medijski uspeh. Dokaj nenavadno pa je dejstvo, da bo Wolffova v bodoče postala šefinja Masse, saj se oba poznata še iz skupnih časov pri Williamsu, kjer je bila do konca leta 2015 zaposlena kot rezervna dirkačica. Potem je Wolffova dirkaško kariero obesila na klin in se odločila za naraščaj.

"Ko sem se leta 2015 odločila, da preneham s kariero profesionalne dirkačice, sem vedela, da si želim nadaljevati z delom v motošportu, vendar ne za volanom," je na predstavitvi Venturija v Monaku povedala Wolffova. "Ne moreš enostavno odklopiti svojih instinktov, kljub temu, da nehaš z dirkanjem." Susie je bila letos prisotna na mnogih dirkah formule E, nazadnje jo je v Berlinu spremljal tudi soprog Toto. Takrat je bila videna v boksih ekipe Venturi. Govorice o njenem vstopu v formulo E pa niso nove. Podrobni razlogi za njeno novo službo pa še niso povsem jasni.

Švicarski mogotec Gildo Pastor, lastnik ekipe Venturi, pa je sedaj povedal: "Njena energija in ekspertiza nam bosta v pomoč, da se ekipa še izboljša. Zahvaljujoč njenim izkušnjam ima Susie edinstven strateški pogled na ekipo, na prvenstvo in nasploh na motošport. Prepričan sem, da nam bo pomagala pri tem, da se Venturi zavihti na vrh."            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Kul, Felipe baby is back. Susie pa tale frizura zelo paše, moram dodat
27.6.2018 22:27:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija