EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Ostali športi   |   Fomula E
Kaj imajo skupnega Rosberg, Porsche, Mercedes in BMW?
Električna serija Formula E privablja vedno več znanih imen iz motošporta ter vedno več proizvajalcev avtomobilov.
Zoran Habot
11. april 2018 | 10:16:30

Nico Rosberg bo pred VN Berlina, ki bo 19. maja, odpeljal nekaj demonstracijskih krogov z dirkalnikom druge generacije imenovanim Gen2. Po prvi predstavitvi dirkalnika Gen2 na avtomobilskem salonu v Ženevi, bo to prvi uradni javni test nove generacije. Poleg tega je Nico Rosberg postal investitor in delničar skupine ABB Formula E.

»Resnično sem navdušen, da bom sedel za volan Gen2 dirkalnika. Vožnja s tem visoko zmogljivim električnim dirkalnikom bo zame pravo doživetje. Prav zanima me, ali imam še zmeraj tisto dirkaško hitrost. Še bolj posebno je to , ker bom to storil doma v Nemčiji. Verjamem v potencial Formule E in zato sem se pridružil tudi kot investitor,« je povedal Rosberg.

Še bolj zanimiva je novica, da bo v šesti sezoni Formule E sodelovalo še več proizvajalcev. V peti sezoni se bo Formuli E pridružil BMW AG, medtem ko se bosta v šesti sezoni pridružila Mercedes-Benz in Porsche. Vsak izmed sodelujočih proizvajalcev bo homologiral svojo pogonsko enoto. To dokazuje, da niso le standardizirani dirkalniki, ki so le »preoblečeni« v barve proizvajalca. Pri Porscheju in Mercedes-Benzu so izjavili, da so veseli, da lahko sodelujejo v seriji, ki ima potencial za prihodnost in potencial za prenos dirkaške tehnologije v civilno uporabo.

V šesti sezoni 2019/20 bo tako kar 12 ekip z dvema dirkalnikoma. In sicer:

 1. Audi Sport
 2. BMW AG
 3. DS (Citroen)
 4. Jaguar Land Rover
 5. Mahindra Racing
 6. Mercedes-Benz
 7. NextEV NIO
 8. Nissan
 9. Penske Autosport
 10. Porsche AG
 11. Venturi Automobiles
 12. Techeetah (kot edina privatna ekipa)

Pred kratkim je ekipa BMW AG opravila prvi test z novim iFE.18 Gen2 dirkalnikom. Namreč BMW zaradi tehničnih težav ni sodeloval na prvem uradnem testiranju, ki je bilo prejšnji mesec. BMW bo v peti sezoni prevzel ekipo Andretti in postal tovarniška ekipa. Prvi test iFE.18, ki je bil na dirkališču BMW dirkalne akademije v Maisachu, je opravil Tom Blomqvist.

Direktor oddelka BMW motorsport Jens Marquardt je izjavil, da je cilj sodelovanja v tej seriji prenos tehnologije iz dirkališča v produkcijo in uporaba le te tehnologije za širše množice.

Drugi uradni test Formule E z Gen2 dirkalniki bo v Calafatu v Španiji od 17. do 19. aprila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija