Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Indycar – VN St. Petersburga
Prva dirka sezone Bourdaisu
Sebastian Bourdais je tudi letos dobil dirko v St. Petersburgu, potem ko se je Rossi zapletel z vodilnim Wickensom v boju za zmago.
Artur Švarc
11. marec 2018 | 22:47:40

Wickens in Rossi sta se srdito borila v zadnjem stintu dirke s tremi postanki, medtem ko je Bourdais prvič v bokse zapeljal že v drugem krogu in vozil nekoliko drugačno strategijo. Francoz ni bil pri vrhu na začetku zadnjega stinta, saj je Wickens vodil več kot polovico dirke, a ga je Rossi proti koncu dirke dohitel, potem ko se je prebijal iz 12. štartnega mesta. Rossi je bil po napaki 20 krogov pred koncem nekoliko zaostal za Wickensom, a zadnjih pet krogov je dvakrat nastopila rumena zastava in Wickensova prednost je skopnela. Po prvem reštartu je pobegnil, v drugem pa ne in je omogočil Rossiju, da ga na ciljni ravnini dohiti. Rossi je zapeljal ob bok Wickensa, a pretiraval in ga s trčenjem zavrtel, Bourdais, ki je vozil za njima, pa je smuknil mimo v vodstvo.

Drugo mesto si je s hitrim postankom med prvo rumeno zastavo v drugem krogu in enako strategijo kot Bourdais privozil Rahal, tretje mesto pa je uspel rešiti Rossi.

Naslednja dirka bo čez en mesec v Phoenixu na ovalu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
travca
Wickens in Rossi, še en dokaz da je Evropska šola dirkačev sto let pred Ameriško Saj tudi drugače če pogledamo Indycar (od katere se lahko sicer F1 na marsikaterem področju veliko nauči) so tam bili do sedaj uspešni še vsi, ki so "izpadli" iz F1 (Montoya, Rossi, Burdais, Wickens (DTM)), ni čudno da potem ko se kot outsider pojavi en top dirkač tipa Alonso da jih vse scat pele. In potem se oni jokajo da jih nobena F1 ekipa, na čelu z Hassom noče vzet haha
12.3.2018 0:29:56
hubertfast
Pa Mansell, ki je že prvo dirko zmagal in prvo leto postal prvak....
12.3.2018 6:04:25
2fast4y
F1 se nima popolnoma ,ma prav popolnoma nic za učiti od nekega podpovprečnega kvazi,umetnega dirkanja...
12.3.2018 7:50:34
hubertfast
Edino kar lahko prevzame, da ko nekdo preveč potegne, da uvedejo namišljeni safety car. Šala seveda.....
12.3.2018 8:36:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija