Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   Spletni Rambo Scott Speed
Izključen iz spletne igre iRacing
Nekdanji dirkač formule ena Scott Speed ne more iz svoje kože. Zaradi večkratnih ponovljenih prekrškov na spletni dirkaški igri iRacing, so ga organizatorji odstranili iz prometa.
Bojan Vrbnjak
5. februar 2018 | 10:55:00

Nekdanji dirkač formule ena Scott Speed je znan po tem, da ima zelo krhke živce. V času dirkanja pri ekipi Toro Rosso, je enkrat prišlo celo do konkretnega spora s šefom moštva Franzom Tostom, Gerharda Bergerja pa je je enkrat označil za najbolj neumnega dirkača formule ena, ki ga je kdaj koli videl. Kljub temu, da je od njegovega dirkanja v formuli ena minilo že deset let, se očitno Američan še vedno ni umiril. Speed je bil namreč sedaj izključen iz virtualne dirkalne serije, ker je večkrat namenoma tekmece izrinil s steze.

Speed je bil reden dirkač pri iRacing, dirkaški simulaciji, kjer se na stezah srečujejo profesionalni igralci in tudi nekdanji profesionalni dirkači. Američan je to igro vzel preveč osebno in si je nakopal jezo ostalih sodelujočih. Po ponovljenih prekrških – tudi tukaj namreč veljajo pravila – so organizatorji sedaj zaprli njegov spletni račun.

"Tačas sem suspendiran in to sprejemam, " je povedal Speed za portal The Drive. Zadnji njegov greh je bilo ponovno trčenje pri GT simulaciji na Nürburgringu. V žaru borbe na stezi, ga je tekmec izrinil s steze, nakar je Američan izgubil živce in se mu je maščeval. To pa v tej dirkaški spletni sceni ni dobrodošlo. Njegov tekmec se je pritožil in sledile so posledice. "Sam osebno se ne bi počutil kot moški, če bi se pritoževal nad nekom, ki sem ga nenamerno izrinil s steze in ki se je potem maščeval," tako Speed, ki se je pozneje opravičil, da te igre ni jemal z zadostno mero spoštovanja. Dokaj nenavadno pa je dejstvo, da je Speed močno prispeval k razvoju nove verzije Rallycrossa.

"Ta možakar je žrtvoval leto dni svojega življenja, da nam je dal vse od sebe in da naš produkt Rallyecross tako dobro deluje," je povedal odgovorni producent Steve Myers, ki pa je v isti sapi dodal, da tudi nekdanji dirkač formule ena ne uživa nobenih posebnih ugodnosti in da mora sedaj živeti s posledicami. Medtem naj bi Speed naprodaj ponudil svoj celoten iRacing material.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Naj pride v Assetto Corsa.
5.2.2018 17:44:27
2fast4y
A ne bi bilo bolje,da bi si kakšno punco našli...😀
6.2.2018 7:42:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija