Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko
Hamiltonov pohod na osmi naslov najtežji do zdaj?
Lewis Hamilton se bo v letošnjo sezono podal kot dirkač, ki lahko prvi doseže osem naslovov svetovnega prvaka.
Artur Švarc
22. marec 2021 | 19:49:00

Hamilton dvakrat ni obranil naslova – 2009 proti Jensonu Buttonu in revolucionarni Brawnovi rešitvi z dvojnim difuzorjem in 2016, ko ga je s prestola vrgel Nico Rosberg.

Vse od takrat naprej je Hamilton nepremagljiv, slika na testiranjih prejšnji vikend pa je bila videti malce manj prepričljiva. Na drugi strani je Red Bull več kot odlično pripravljen za letošnjo sezono, zadnjo s Hondo in zdi se, da bo imel Lewis Hamilton najtežjo nalogo do zdaj.

W12 je precej občutljiv na spremembe aerodinamike na zadku, kar se je kazalo vse tri dni testiranj, medtem ko RB16B razen enega kolca ni imel večjih težav.

Tako nekako je potrdil tudi James Vowles, ki je povedal: »Rekel bi, da je Red Bull performančno pred nami. So v svoji ligi, a to je bil šele test in prihaja šele prva dirka od 23.«

»Ali bomo imeli testno sezono? Rekel bi, da ja. Red Bull ima močan paket in že v štartu so zelo zelo hitri.«

Končna hitrost ni težava Mercedesa, saj je bil Bottas drugi dan na vrhu. Težava se skriva v nastavitvah, ki do tja pripeljejo.

Red Bull se je odločil za velik medosni naklon (rake). Razlika med višino sprednjih in zadnjih koles je lahko različna, pri Red Bullu pa sta sprednje krilce in vstop na dno dirkalnika praktično na tleh, potem pa se začne velik vzpon proti zadku. V praksi to deluje kot narobe obrnjeno krilo letala in skupaj z zelo malo prepuščanja zraka na sprednjem delu tvori dodaten pritisk k tlom. Lahko govorimo celo o ground efektu brez stranskih zavesic.

Red Bull je bil v začetku prejšnjega desetletja znan po vožnji skozi ovinek kot po tirnicah. Ko se je začela hibridna doba, kjer je prednjačil Mercedes. S slabšim motorjem naklon dna ni več prišel do izraza. Hkrati pa to pomaga pri manjšem krilcu zadaj in s tem manjšim uporom na ravninah. Evolucija razvoja je pri Red Bullu dno spremenila v podaljšek difuzorja, enako filozofijo so uporabili tudi pri AlphaTauriju in številke na testiranjih so bile dober pokazatelj tega.

Na drugi strani Mercedes stavi na minimalni naklon in s tem izkoriščanje celotnega dna dirkalnika pred difuzorjem, namesto podaljševanja le tega. Tok pod dirkalnikom je tako bolj konsistenten in posledično je tudi stabilnost dirkalnika boljša. Mercedes je v preteklih letih že večkrat ustvaril dirkalnik, ki se je na začetku izkazal za muhasto »divo«, a ko je zadeva delovala, je delovala za naslov prvaka. Tudi Racing Point je lani uporabil majhen naklon in s tem pridobil na hitrosti, na pa tudi v Silverstonu, kjer je bil veter tisti, ki je pokazal, kako občutljiv je ta koncept za perfekcijo in polno izrabo.

Nova pravila so prepovedala trikotni podaljšek dna pred zadnjimi kolesi, kar je Mercedesu prineslo določeno težavo pri ustvarjanju pritiska zraka pred difuzorjem. Prav tako so prepovedane tudi »škrgice«, kar pomeni še dodaten problem za držanje zraka pod avtom.

Na drugi strani imamo še posebno McLarnovo rešitev, o kateri naslednjič, potegnjeno pod črto pa zna biti Red Bullov poker (in tudi AlphaTaurijev) glavni izziv za Mercedes in Hamiltona. Mercedes je bil znan, da je svojo divo pokoril do srede sezone, nazadnje 2018 proti Vettlu, letos pa je na sporedu 23 dirk in bo štela vsaka točka od začetka. Koliko dela čaka Mercedes proti »high-rake« konceptu Red Bulla, pa bomo videli že to nedeljo. Hamilton zagotovo ne bo zlahka odplesal proti osmemu naslovu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
Ah dejte no, to bo walk in the park za Hamiltona in mercedes, al je ja najboljsi dirkac vseh casov. Bo ze kompenziral morebitno slabost mercedesa (ki vemo da je ni ).
23.3.2021 9:34:11
AMGf1
ja sej je ja
23.3.2021 14:25:31
adelaide94
"Mercedes je bil znan, da je svojo divo pokoril do srede sezone, nazadnje 2018 proti Vettlu, letos pa je na sporedu 23 dirk in bo štela vsaka točka od začetka" Tole pa pri najboljši volji ne razumem. A v preteklosti pa ni štela vsaka točka? Če rabijo določeno število dirk, potem v primeru več dirk za njih predstavlja prednost...
23.3.2021 14:34:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija