Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. trening
Bottas vrgel rokavico Hamiltonu
Tretji prosti trening za VN Velike Britanije je dobil Mercedesov dvojec, z Valtterijem Bottasom na čelu. Lewis Hamilton je imel tokrat dobro desetinko sekunde zaostanka za svojim moštvenim tekmecem. Tretjeuvrščenega Maxa Verstappna pa so od vrha ločile natanko tri desetinke.
Matej Natek
1. avgust 2020 | 13:06:00

Razplet zadnjega prostega treninga pred kvalifikacijami je razkril, da se razmerje moči v formuli 1 vendarle ni spremenilo. Včerajšnje nenavadno visoke temperature – še posebej, ko je govora o Silverstonu – so namreč poskrbele za precej ugibanj v zvezi z Mercedesovo morebitno ranljivostjo. Toda slednji so se, podobno kot že v Spielbergu, znova uspeli pobrati. Pri čemer pa je zanimivo, da se znova zdi, da utegne biti v nadaljevanju dirkaškega konca tedna zgolj Verstappen tisti, ki bi lahko (vsaj v normalnih razmerah) dejansko ogrozil vnovično dvojno zmago črnega moštva. Tudi v nasprotnem primeru pa se lahko nadejamo vsaj napetega dvoboja, saj so bile razlike med Hamiltonom in Bottasom praktično celoten trening izjemno majhne.

Odločilen trenutek treninga se je zgodil približno 15 minut pred koncem, ko je uspelo Bottasu ciljno črto prečkati s časom 1:25.873. Kar pa je bil tudi edini vidnejši odskok od preostale konkurence, ki je bila do tedaj še zelo strnjena. Za nameček pa je bil Bottasov dosežek tako dober, da je tudi Hamilton potreboval nekaj krogov, preden se je uspel svojemu tekmecu približati na znosnejši zaostanek. Kljub temu pa se niti njemu ni uspelo spustiti pod minuto in 26 sekund.

Kot že omenjeno se je uspelo Mercedesovemu dvojcu najbolj približati zgolj enemu Red Bullu, saj je bil Albon zaradi dolgotrajnih popravil (tokrat mu jo je zagodla elektronika) prisiljen večji del treninga čakati v garaži. Pravo nasprotje od Verstappna torej, kateremu se je dolgo nasmihalo celo drugo mesto. Toda sledila je Mercedesova ofenziva in tovrstnih upov je bilo hitro konec. Kljub temu pa velja poudariti, da njegov zaostanek – še posebej v primerjavi s preostalo konkurenco – nikakor ni bil velik. Zanimivo bo torej spremljati, kako blizu vrha bo nizozemski dirkač popoldan in seveda jutri.

Strollu tokrat ni uspelo ponoviti včerajšnjega uspeha in čeprav končno 4. mesto nikakor ni slab rezultat, pa v oči nedvomno najbolj bode zaostanek kar sedmih desetink sekunde. Vse bolj se torej zdi, da se bo moštvo Racing Point težko vmešalo v boj za stopničke. Še posebej ob dejstvu, da jim za ovratnik dihajo McLaren, Ferrari, Renault in Alpha Tauri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija