Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. trening
Stroll izkoristil težave favoritov
Na drugem prostem treningu za VN Velike Britanije je uspelo najboljši čas doseči Lancu Strollu, toda predvsem na račun smole favorizirani dirkačev. Na drugem mestu tako najdemo Alexa Albona, ki pa je vtis pokvaril z nesrečo. Tretje mesto, a zgolj z desetinko sekunde zaostanka, je bil Valtteri Bottas.
Matej Natek
31. julij 2020 | 18:11:00

Vroči Silverstone, kjer je temperatura zraka dosegla celo 35°C, je potrdil, da Mercedes v takšnih razmerah vendarle ni tako zelo dominantno moštvo kot sicer. Ranljivost črni puščic je bila namreč zaznana že na treningih v Avstriji, kjer pa se je situacija obrnila šele z dirko, ko so bile temperature v primerjavi s prejšnjimi dnevi znova nekoliko nižje. Vprašanje torej, če se ne utegne enako zgoditi tudi v Angliji, saj vremenoslovci za jutri napovedujejo za približno 10 stopinj hladnejše ozračje. Po drugi strani pa velja poudariti, da je k tokratnemu porazu Črnih puščic nedvomno botroval še en dodaten faktor.

Trening je bil namreč približno na polovici, ravno v času, ko je imela večina nameščene sveže komplete najmehkejših gum, prekinjen z rdečo zastavo. Vzrok pa je tičal v nesreči, ki jo je v zavoju Stowe doživel Albon. In to celo nekaj minut zatem, ko je – resda zgolj za kratek čas – skočil kar na vrh razpredelnice. Toda v hitrem desnem zavoju mu je nenadoma vzelo zadek, po zaslugi manjše izletne cone pa je bilo bližnje srečanje z zaščitno ogrado praktično neizbežno. Glede na videno pa je največ škode utrpel zadek dirkalnika.

Ironično pa je ravno omenjena nesreča poskrbela, da Mercedesa nista uspela odpeljati pravih hitrih krogov. Pri čemer pa velja omeniti še neverjetno Verstappnovo smolo, ki je bil v 41. minuti odločen, da, podobno kot njegov moštveni tekmec, tudi sam prevzame vodstvo. Na Nizozemčevo nejevoljo pa je bilo tovrstnih upov konec z vstopom v zaviti Maggots, kjer ga je na idealni liniji 'pričakal' Grosjean.

Na koncu se je tako na vrhu znašel Stroll, ki je uspel najboljši čas treninga (1:27.274) v 39. minuti. In to kljub temu, da je vmes peljal celo po travnati površini. Povratnik Hülkenberg, v drugem dirkalniku Racing Pointa, je bil tokrat sedmi, toda znova s šestimi desetinkami sekunde zaostanka.

Ferrarijevo čast je s četrtim mestom reševal Leclerc, saj je bil Vettel tokrat šele 18. Res pa je, da so slednjemu načrte znova prekrižale tehnične težave.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Zgleda, da so makaronarji že na dopustu. Zanima jih samo še en avto. Drugega so že odpisali.
31.7.2020 18:46:15
Gazibo2
Albon pa letos bolj tko tko.
31.7.2020 21:15:52
etilometer
Vprasanje kaj delajo z vettlovim Avtom mogoče je pa postal poskusni zajček. Itak so sezone 2020 in 2021 odpisane ....
31.7.2020 23:55:31
hubertfast
@etilometer, zadeva je sumljiva...
1.8.2020 10:13:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija