Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. trening
Popoldan najhitrejši Hamilton
Drugi prosti trening za VN ZDA je dobil Lewis Hamilton, ki pa je imel pri svojem najhitrejšem krogu tudi nekaj sreče z zavetrjem. Temu primeren je tudi nekoliko večja razlika do Charlesa Leclerca in Maxa Verstappna na drugem oz. tretjem mestu. Omenjeni dvojec je namreč za Angležem zaostal za več kot tri desetinke sekunde.
Matej Natek
1. november 2019 | 22:40:12

Za razliko od dopoldneva, ko je precejšne število dirkačev (vključno z Mercedesovim dvojcem) več pozornosti namenjalo prototipnim gumam, je bilo na popoldanskem treningu povsem drugače. Pa čeprav so imela moštva četrto zmes na voljo tudi tokrat. Temu primeren pa je bil razplet, saj smo ljubitelji formule 1 znova spremljali troboj med Mercedesom, Ferrarijem in Red Bullom, kakršnega pravzaprav spremljamo že celo sezono. Prvega mesta pa se je po zaslugi časa 1:33.232 na koncu veselil Hamilton. Pri čemer pa velja vendarle opozoriti, da je imel tudi precejšno mero sreče. Pri svojem poskusu iz 47. minute je namreč na nasprotni ravnini ravno v pravem trenutku naletel na Kubico, ki mu je nenadejano postregel z zavetrjem. Angleževa prednost pred do tedaj vodilnim Leclercom je tako nenadoma znašala kar tri desetinke. Podoben velik zaostanek pa je imel tudi tretjeuvrščeni Verstappen, ki je svoj najhitrejši krog odpeljal skoraj deset minut kasneje.

Četrti čas je dosegel Vettel, ki pa tokrat ni imel ravno najboljšega dne. Ne zgolj zaradi končnega zaostanka za Verstappnom (več kot tri desetinke), temveč tudi zaradi piruete, ki se mu je pripetila približno 20 minut pred koncem. Bottas, ki v Austinu nujno potrebuje zmago, če želi ohraniti teoretične možnosti za naslov, je bil peti. Še mesto nižje pa najdemo Albona, ki je bil tudi prvi, ki je za Hamiltonom zaostal za več kot sekundo. S sedmim časom je po dolgem času navdušil Gasly, v najboljši deseterici pa najdemo še Sainza, Strolla (omenjeni dvojec bi se tik pred koncem treninga skorajda zapletel v povsem nepotrebno trčenje) in Giovinazzija.

Trening se je sicer sila neposrečeno začel za Grosjeana, ki je uspel svoj dirkalnik raztreščiti že v 11. minuti. Haasov dirkač je v 5. zavoju nenadoma izgubil oblast in poškodoval praktično celoten prednji del dirkalnika. Francoz jo je na srečo odnesel brez praske, trening pa je bil zaradi odstranjevanja kosov prekinjen za 8 minut.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Asinorampante78
Tudi na trdi gumi je bil hiter.
1.11.2019 22:53:47

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija