Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko - gume
Kakšno je stanje gum za današnjo dirko
Danes je pred nami 13. dirka sezone, kako so ravnali dirkači na treningih s svojimi gumami, je razvidno iz zgornje grafike.
Milan Klemenc
1. september 2019 | 14:08:23

Pred nami je 13. dirka sezone in po včerajšnji tragični nesreči v seriji F2 je vse zavito v črno. A kot so že pred časom dejali v eni izmed dirkaških serij »Show must go on« in tega se v šov biznisu držijo, bolj ali manj vsi, ne glede na dogajanja okoli njih.

A to je tema za kdaj drugič,  usmerimo pozornost raje na gume, ki jih imajo dirkači na razpolago za današnjo dirko. Če pogledamo Hamiltona, Bottasa, Vettla in Leclerca vidimo, da so ubrali enako strategijo, ki se nanaša na samo porabo gum. Ti štirje dirkači so do sedaj uporabili vse komplete mehke različice C3, ter nedotaknjen pustili po en komplet srednje C2 kot tudi trde C1. Verstappen je sicer ubral dokaj podobno taktiko, vendar je edini porabil en komplet trde različice C1 in nima na razpolago novega kompleta kot prej omenjeni kolegi. Enako kombinacijo gum kot Verstappen so od prvih desetih ubrali tudi pri Haasu, ter Perez in Raikkonen. Norris, ki zaključuje prvo deseterico pa ima za razliko od kolegov pred njim, edini na razpolago nov komplet vsake zmesi.

Trenutne vremenske razmere na Circuit de Spa-Francorchamps, Route du Circuit 55, Stavelot, ob 13:00 uri in kažejo na oblačno vreme pri 16 °C tudi za dirko, predvidevanja padavin se zaenkrat držijo 0%, vlaga 74% in veter 10 km/h.

Glede na prognoze bo ostalo pri takšnih temperaturah skozi celotno dirko. Tu se nam obeta kot kaže igra mačke z mišjo ali kdo bo koga spravil v overcut ali undercut. Gume, ki jih imajo dirkači na razpolago, so bolj ali manj v istem območju. Vse je odvisno od poteka samega štarta in prvih krogov. Vendar glede na videno ta konec tedna je veliko vprašanje kolikokrat bomo videli SC, pa naj si bo to zaradi nesreč (upajmo, da ne bo potrebe po SC zaradi tega) ali eksplozij motorjev saj smo do sedaj videli kar lep jagodni izbor dimnih zaves.

Šalo na stran, dirka bo napeta in nepredvidljiva, takšna kot je v Spaju zmeraj. Naj zmaga najboljši in brez nesreč prosim.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija