Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Nedelja
Strategija za današnjo dirko
Kdaj bomo videli menjave gum? Po vseh možnih izračunih, ki so jih pripravili pri opremljevalcu gum, so odprte štiri možnosti. Seveda če ne pride vmes kaj nepredvidljivega.
Milan Klemenc
4. avgust 2019 | 14:33:23

Pri Pirelliju so po videnem na prostih treningih in kvalifikacijah pripravili štiri možne strategije, ki bi bile lahko uporabljene na današnji dirki.

Tako imamo za najhitrejšo opcijo uporabljeno varianto menjave gum nekje med 24 in 30 krogom, če je dirkač štartal z mehkimi gumami in bo nadaljeval s srednjimi do konca (med 40-46 krogi). Druga najhitrejša je varianta, da začne s srednjimi gumami  in opravi menjavo med 30. in 35. krogom (se pravi nekje na polovici dirke) ter nadaljuje s trdimi gumami (bela) do konca (35-40 krogov). 

Tretja opcija je počasnejša - dirkač začne z mehkimi (rdeča) ter med 22. in 28. krogom opravi menjavo na trde (bela) in jih zvozi do konca med 42 in 48 krogi. Najpočasnejša pa je četrta opcija z dvema postankoma, kjer dirkač začne z mehkimi (rdeča) ter opravi prvi postanek med 16. in 20. krogom, kjer s srednjimi (rumena) opravi med 25 in 27 krogov, ter tretji postanek kjer ponovno uporabi srednje, s katerimi zvozi do konca ponovno med 25 in 27 krogi.

Seveda pa je tu potrebno upoštevati še dejstvo, da nekateri dirkači nimajo več novih kompletov določene vrste gume in da je precej odvisno od tega v kakšnem stanju so rabljeni kompleti. Iz spodnje tabele je razvidno, da nekateri nimajo ravno veliko manevrskega prostora. Če pogledamo prvih deset na katerih gumah so opravili svoje najhitrejše kroge v Q2, vidimo »kam pes taco moli«.

 

številka

dirkalnik

voznik

gume

  1.  

44

Mercedes

Lewis Hamilton

srednja

  1.  

77

Mercedes

Valtteri Bottas

srednja

  1.  

5

Ferrari

Sebastian Vettel

srednja

  1.  

16

Ferrari

Charles Leclerc

srednja

  1.  

33

RBR Honda

Max Verstappen

srednja

  1.  

10

RBR Honda

Pierre Gasly

srednja

  1.  

8

Haas Ferrari

Romain Grosjean

mehka

  1.  

55

McLaren Renault

Carlos Sainz

mehka

  1.  

4

McLaren Renault

Lando Norris

mehka

  1.  

7

Alfa Romeo Ferrari

Kimi Räikkönen

mehka

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Zdej ko gledam zgornjo sliko nad naslovom, se mi zdi, da tudi Pirelli ne ve točno kako sploh delujejo njihove pnevmatike
4.8.2019 14:55:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija