Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. trening
Skrajšan trening Hamiltonu
Tretji prosti trening za VN Madžarske, ki je bil zaradi čiščenja steze skrajšan za 10 minut, je dobil Lewis Hamilton. Drugo mesto je osvojil Max Verstappen, tretji pa je bil Sebastian Vettel. Velja pa omeniti, da je omenjeno trojico ločila zgolj slaba desetinka sekunde.
Matej Natek
3. avgust 2019 | 13:04:06

Dogajanje na Hungaroringu tokrat ni popestrilo vreme, ki je krojilo razplet včerajšnjih treningov, temveč formula 2. Pred zadnjim prostim treningom je namreč potekala prva izmed dveh dirk, v 33. krogu pa je Boschung. Slednji pa je v 4. zavoju na stezi pustil toliko olja, da se je čiščenje zavleklo vse do 12. ure. Temu primerna je bila tudi reakcija s strani vodstva dirke, ki je začetek zadnjega prostega treninga prestavilo za 10 minut. Temu pa je nato sledilo še obvestilo, da bo trening trajal zgolj 50 minut. Kljub temu pa je bila vožnja po idealni liniji med 4. in 5. zavojem, zaradi količine prahu, praktično celoten trening zelo moteča.

Temu primeren pa je bil tudi razplet, saj je odločitev padla prav v zadnji minuti, ko je ciljno črto s časom 1:16.084 prečkal Hamilton. In čeprav se je angleškemu dirkaču uspelo na vrh razpredelnice zavihteti že nekajkrat pred tem, pa je imel vendarle vse prej kot lahko delo. Pri Ferrariju in Red Bullu so bili namreč trdno odločeni, da vendarle premagajo Mercedes. Še posebej razpoložen pa je bil Verstappen, ki je svoj najboljši krog odpeljal 5 minut pred koncem (1:16.097). In ko je malo zatem za njim zaostal še Vettel (69 tisočink sekunde), je bilo že videti, da bo vendarle Nizozemec tisti, ki bo imel pred kvalifikacijami najboljšo popotnico. A tovrstne načrte mu je, kot že omenjeno, nato pokvaril Hamilton. Bottas pa svojega zadnjega hitrega kroga po napaki v 4. zavoju ter prometu ni uspel dokončati. Trening je tako končal na 4. mestu, tik pred Leclercom, ki pa v zadnjih minutah prav tako ni odpeljal omembe vrednega kroga.

Gasly, ki je nepričakovano dobil včerajšnji 2. trening, se je moral ob zaostanku šestih desetink sekunde, tokrat zadovoljiti zgolj s šestim mestom. Francozu utegne v nadaljevanju dirkaškega konca tedna precej težav povzročiti Norris, ki se na Hungaroringu kot vse kaže počuti odlično. Slednji je namreč za Red Bullovim dirkačem zaostal zgolj 9 stotink in bil tako uvrščen na 7. mesto. Osmi je bil Raikkonen, v najboljši deseterici pa najdemo še Sainza in Magnussna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Aichi
Danes je možno vse, tudi pole Verstappna
3.8.2019 13:24:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija