Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. prosti trening
Hamilton najhitrejši, Raikkonen z okvaro motorja
Drugi prosti trening za VN Španije je dobil Lewis Hamilton, ki pa je imel tokrat zgolj dobro desetinko sekunde prednosti pred Danielom Ricciardom. Za soliden moštveni uspeh pa je s tretjim mestom poskrbel še drugi Red Bullov dirkač, Max Verstappen.
Matej Natek
11. maj 2018 | 16:36:52

Za nami je torej prvi dan dirkaškega konca tedna v Barceloni, glede na videno pa imajo največ razlogov za zadovoljstvo zagotovo pri Mercedesu. Sicer drži, da Hamiltonu ni uspelo ponoviti tako dominantne predstave kot dopoldan Bottas, toda prvo mesto je vendarle prvo mesto. Pri čemer pa je zanimivo, da je bil Angležev čas (1:18.259) tokrat celo nekoliko počasnejši od tistega, ki ga je njegov moštveni tekmec dosegel na prvem prostem treningu (1:18.148). Pravo nasprotje od rivalov iz moštev Ferrari in Red Bull torej, ki so vendarle 'prestavili v višjo' in bili na koncu kar blizu temu, da trenutno vodilnega dirkača v skupnem seštevku tudi prehitijo.

To še posebej velja za Ricciarda, ki je za Hamiltonom zaostal zgolj za 133 tisočink sekunde. Mirno lahko torej rečemo, da je njegov zlet s steze, ki se mu je pripetil na prvem treningu, posledično že pozabljen. Izkazal pa se je – seveda, če izvzamemo vrtenje tik pred koncem – tudi Verstappen, ki je bil še dobro desetinko sekunde počasnejši od svojega moštvenega tekmeca, a zgolj 16 tisočink hitrejši od Vettla, ki se je moral tako zadovoljiti zgolj s četrtim mestom. Na petem mestu najdemo dopoldan najhitrejšega Bottasa, šesti pa je bil Raikkonen. Slednji je za Hamiltonom zaostal že več kot pol sekunde, vseeno pa je glavni razlog za Finčeve skrbi tičal drugje. Raikkonen je namreč dobre pol ure pred koncem naletel na okvaro (najbrž pogonske enote), zaradi katere je komajda prilezel nazaj do svoje garaže.

Slabe volje pa je bil tokrat nedvomno tudi Perez, katerega je moštvo, zgolj nekaj minut pred karirasto zastavo, na stezo poslalo s slabo privitim prednjim levim kolesom. Kljub temu pa je mehiškemu dirkaču uspelo prevoziti praktično pol steze preden se je vendarle ustavil ob stezi. Trening je sicer končal kot deseti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Ferrari se špara, mora biti prijeten občutek za njih.
12.5.2018 8:40:09
Fero
Morda, ali bo pa vikend za pozabo.
12.5.2018 8:54:46
hubertfast
Zanimivo, TR najhitrejši na speed trapu
12.5.2018 10:01:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija