Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko
Kakšno bo vreme v Šanghaju?
Že ta konec tedna je na sporedu tretja dirka letošnje sezone in ta bo, kar se vremena tiče, že drugačna, kajti v petek bi naj deževalo, v soboto pa se napovedujejo nizke temperature.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. april 2018 | 8:43:39

Po vročem Bahrajnu, kjer smo bili predvsem v zaključku dirke napetemu dogajanju na stezi, sledi morda naslednje razburljivo dogajanje, kjer pa naj bi pomagalo tudi vreme. Kajti tukajšnje vreme je zelo nepredvidljivo. V preteklosti smo bili tukaj deležno dežja, megle in tudi smoga. Letos dežja ne moremo izključiti in pri tem se verjetno najbolj veselijo pri Red Bullu. Zato ne čudi odgovor športnega svetovalca Red Bulla Helmuta Marka na vprašanje, ali so za njegovo ekipo obeti na Kitajskem dobri, je Avstrijec kratko in jasno povedal: "Samo v dežju." In morda jim bo tisti od zgoraj tudi zares pomagal.

V petek naj bi se dirkači soočili s plohami, govora je tudi o nevihtah. V času prvega prostega treninga je verjetnost dežja pri 50%, nekoliko višja pa je napovedana za drugi prosti trening. Temperature se bodo gibale med 18 in 20°C.

Tudi v noči iz petka na soboto naj bi bilo mokro, čeprav se bodo oblaki do tretjega prostega treninga umaknili, verjetnost dežja pa je 30 odstotna. V času kvalifikacij bo ta znašala samo še 15%, toda pojavila se bo druga težava: temperature bodo konkretno padle in sicer na 16°C. Slabo za Ferrari in dobro za Mercedes in Red Bull?

Za nedeljo pa vremenoslovci napovedujejo najlepše in konstantno vreme dirkaškega konca VN Kitajske. Verjetnost dežja je skorajda enaka ničli, temperature pa bodo le za nianso višje in v času dirke naj bi bilo nekje okrog 18°C.             

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija