EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. prosti trening
Trening majhnih razlik Bottasu
Tretji prosti trening za VN Brazilije so zaznamovale izjemno majhne razlike pri vrhu, saj je najboljšo četverico ločilo zgolj šest stotink sekunde. Prvo mesto je sicer osvojil Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, ki je bil najhitrejši včeraj, pa se je moral tokrat zadovoljiti z drugim mestom. Tretje mesto je zasedel Kimi Raikkonen, ki je uspel tako še tretjič zapored ugnati Sebastiana Vettla.
Matej Natek
11. november 2017 | 15:04:14

Na prvi pogled bi lahko rekli, da se na stezi v Sao Paulu v primerjavi z včerajšnjima prostima treningoma ni veliko spremenilo, saj je Mercedesov dvojec znova zasedel prvi dve mesti. Toda, če je bilo še po včerajšnjem dnevu videti, da je Hamilton znova na poti k popolnemu vikendu, pa je zadnji prosti trening pred kvalifikacijami razkril, da utegne biti popoldanski boj za najboljši startni položaj še kako nepredvidljiv. Že dolgo namreč niso bile razlike med najboljšo četverico tako majhne, za nameček pa je bilo moč dvoboj med Mercedesom in Ferrarijem spremljati praktično celoten trening. Led je v 18. minuti s časom 1:09.982 kot prvi prebil Raikkonen, v vodstvu pa je uspel ostati zgolj štiri minute, ko je vodstvo prevzel Vettel. Po dolgem času smo tako na vrhu videli oba Ferrarija, a velja poudariti, da Mercedesa do takrat še nista nastopila na supersoft gumah. Kar pa se je spremenilo približno 20 minut pred koncem.

V 42. minuti je vodstvo s časom 1:09.569 prevzel Bottas, ki pa se je že dve minuti kasneje nahajal na četrtem mestu. Po hitrem postopku so ga namreč prehiteli tako oba Ferrarija, kot tudi Hamilton. In ko je v 45. minuti vodstvo s časom 1:09.326 prevzel Raikkonen, je bilo že videti, da utegne zadnji prosti trening vendarle pripasti rdečim. Toda že v naslednji minuti sta se na svoja zadnja hitra kroga podala oba Mercedesova dirkača in uspela po včerajšnjem vzoru znova zasesti vrh razpredelnice. S to razliko, da je najboljši čas (1:09.281) tokrat pripadel Bottasu, čigar prednost pred Hamiltonom je znašala pičle tri tisočinke sekunde. Še 42 tisočink več je zaostal tretjeuvrščeni Raikkonen, Vettel pa še dodatnih 13 tisočink.

Ljubitelji formule 1 smo v tem izenačenem boju nedvomno pogrešali Red Bullov dvojec, ki pa se na stezi posvečeni Carlosu Paceju za zdaj še ne znajde najbolje. Ricciardu se je namreč na 5. mesto uspelo uvrstiti šele nekaj minut pred koncem, pa še to s skoraj sekundo zaostanka. Posledično je imel na koncu tudi nekaj sreče, da je sploh uspel premagati Alonsa, ki se je moral tako zadovoljiti s sicer še vedno solidnim šestim mestom. Zato pa je še slabši dan imel Verstappen, ki je v prvi del treninga zaradi popravil preživel v garaži, v nadaljevanju pa mu nato nikakor ni uspelo odpeljati 'čistega' kroga. Pri čemer je vrhunec nedvomno doživel 5 minut pred koncem, ko se je pri pospeševanju iz zadnjega zavoja celo zavrtel. Trening je tako končal na 9. mestu. Za soliden moštveni uspeh sta s sedmim in osmim mestom poskrbela Perez in Ocon, zadnje mesto v najboljši deseterici pa je tokrat pripadlo Sainzu.

Omeniti še velja virtualni varnostni avto, katerega je že v 10. minuti povzročil Stroll. Kanadčan je namreč pri vožnji proti 6. zavoju nenadoma izgubil moč motorja in se bil nato celo primoran ustaviti na stezi. Trening pa je bil tako zanj končan še preden mu je uspelo sploh odpeljati hiter krog.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija