EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. prosti trening
Hamilton znova tik pred Bottasom
Mercedesov dvojec je dobil tudi drugi prosti trening za VN Brazilije, na katerem pa je prvo mesto znova pripadlo Lewisu Hamiltonu. Valtteri Bottas je imel tokrat zgolj pol desetinke sekunde zaostanka, še približno dve desetinki več pa je zaostal tretjeuvrščeni Daniel Ricciardo.
Matej Natek
10. november 2017 | 18:33:18

Popoldanski prosti trening je torej postregel z zelo podobnim razpletom kot dopoldanski, saj je vrh razpredelnice znova zasedel Mercedesov dvojec. Bolje so sicer začeli pri Ferrariju, saj sta Vettel in Raikkonen v prvih minutah delovala zelo prepričljivo. Toda zgolj do 14. minute, ko so se za hitre kroge odločili še pri Mercedesu. S časom 1:09.860 je najprej bolje kazalo Bottasu, krog pa je nato še hitreje odpeljal Hamilton in sicer s časom 1:09.742, ki je na koncu predstavljal tudi najboljšega, postavljenega  na mehkih gumah. Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da omenjenega dosežka tudi v nadaljevanju, ko so moštva začela nameščati supersoft gume, praktično nobeden več ni uspel premagati.

Kot prva sta poskusila Ferrarijeva dirkača, ki pa višje od tretjega mesta znova nista uspela priti. Za nameček pa se je njun zaostanek za Mercedesom v nadaljevanju, ko sta tudi Hamilton in Bottas na stezo zapeljala na supersoft gumah, le še povečal. Poleg tega pa se je uspelo pred oba rdeča dirkalnika v 42. minuti skočiti še Ricciardu. Najhitrejši čas dneva je sicer padel v 37. minuti in sicer po Hamiltonovi zaslugi, ki pa je bil s časom 1:09.515 zgolj pol desetinke sekunde pred Bottasom. Tretjeuvrščeni Ricciardo je imel na koncu dve desetinki sekunde zaostanka, Vettel in Verstappen na četrtem oz. petem mestu, pa še desetinko več. Šesto mesto je tako pripadlo Raikkonenu, ki pa je imel že več kot osem desetink zaostanka. V najboljši deseterici sicer najdemo še Ocona, Masso, Hülkenberga in Alonsa.

Trening je sicer postregel tudi z nekaterimi spodrsljaji. V 42. minuti je v hitrem 9. zavoju kot prvi s steze zletel Ericsson in kljub rahlemu dotiku z zaščitnimi gumami uspel nadaljevati. Zgolj par minut kasneje se je v 2. zavoju zavrtel Vandoorne, ki pa prav tako ni imel težav z nadaljevanjem. Kot tudi ne Grosjean, ki se je na izletni coni 4. zavoja znašel dobre pol ure pred koncem, ko ga je zavrtelo v 4. zavoju. Sicer velja še omeniti, da so se pri Haasu zaradi nekoliko slabše vremenske napovedi (na koncu smo videli zgolj nekaj kapelj dežja) odločili, da Giovinazziju za razliko od preteklosti, priložnost ponudijo na drugem prostem treningu. Italijan je bil na koncu na zadnjem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija