EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 1. prosti trening
Hamilton desetinko pred Bottasom
Prvi prosti trening za VN Brazilije se je razpletel po Mercedesovih željah, saj je prvo mesto osvojil Lewis Hamilton, drugi pa je bil Valtteri Bottas. Ferrarijev dvojec je imel tokrat pol sekunde zaostanka, s tretjim mestom pa se je bolje izkazal Kimi Raikkonen.
Matej Natek
10. november 2017 | 14:33:23

Za nami je torej prvo dejanje dirkaškega konca tedna na stezi Interlagos, kjer pa sta vrh razpredelnice bolj ali manj ves čas zasedala oba Mercedesova dirkača. Prvi čas dneva je v 5. minuti sicer dosegel Verstappen (1:12.253), ki pa vodstva kljub temu, da mu je uspelo v nadaljevanju na supersoft še nekajkrat bistveno izboljšati svoj dosežek,  vendarle ni uspel obdržati za dolgo. Že v 12. minuti je namreč Mercedesov pohod na vrh naznanil Bottas, ko je ciljno črto prečkal s časom 1:10.820. Pri čemer je imel za nameček nameščen celo najtrši komplet pnevmatik v tem vikendu. Kot tudi Hamilton, ki se je na vrh (s časom 1:09.672) zavihtel dobrih deset minut kasneje. Najbrž pa bi se svetovni prvak na prvem mestu znašel že nekoliko prej, če ne bi vmes Hartley poskrbel za virtualni varnostni avto.

Hartleyju je namreč že v 17. minuti eksplodiral motor, zaradi česar se je bil primoran ustaviti kar na robu ciljne ravnine. Prosti trening je bil zanj posledično končan še preden mu je sploh uspelo odpeljati hiter krog. Podobna usoda pa je doletela tudi njegovega moštvenega tekmeca, Gaslyja. Moštvo namreč po tako ekstremni okvari Hartleyjevega motorja ni želelo ničesar prepustiti naključju, zaradi česar se je raje odločilo za temeljit pregled tistega pri Gaslyju. Seveda pa je to pomenilo, da slednji na stezo ni več zapeljal. Daleč torej od tega, da bi se prvi prosti trening razpletel po željah Toro Rossa.

Podobnega mišljenja pa so bili najbrž tudi pri Ferrariju, saj sta bila njihova dirkača tokrat pol sekunde počasnejša od Mercedesovega dvojca. Boljši od dvojice je bil Raikkonen, med njim in Vettlom pa se je uspelo uvrstiti še Verstappnu in Ricciardu. Za nameček pa se je nemški dirkač v 26. minuti, pri vstopu v 9. zavoj, celo zavrtel. S sedmim mestom je za nekaj veselja pri domačih navijačih poskrbel Massa (dolgo časa se je nahajal celo na tretjem mestu), osmi je bil Vandoorne, deseterico pa zaključujeta še Ocon in Alonso. Omeniti pa še velja, da je pri Force Indiji namesto Pereza tokrat nastopil Russell in uspel zasesti solidno 12. mesto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Ma ne, a zopet Hamilton 🤣😃😄
10.11.2017 14:44:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija