EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. prosti trening
Ferrarija najhitrejša
Tretji prosti trening za VN Kanade se je razpletel povsem po Ferrarijevih željah, saj je prvo mesto osvojil Sebastian Vettel, drugi pa je bil Kimi Raikkonen. Slednji je imel tokrat slabe tri desetinke zaostanka za svojim moštvenim tekmecem, zgolj šest stotink več pa je zaostal tretjeuvrščeni Lewis Hamilton.
Matej Natek
10. junij 2017 | 17:02:20

Potem, ko sta včerajšnja prosta treninga postregla s številnimi vrtenji (tudi med nekaterimi favoriti), pa je bilo na generalki pred kvalifikacijami povsem drugače. Sama steza je bila sicer znova zelo prašna (predvsem v začetni fazi treninga), kljub temu pa dirkači resnejših težav tokrat niso imeli. Kar pa je seveda pomenilo, da so se lahko popolnoma osredotočili na iskanje pravih občutkov oz. nastavitev. V prvih minutah je to še najbolj veljalo za Ricciarda, kar pa niti ni presenetljivo, saj je moral Red Bullov dirkač zaradi okvare motorja, včeraj popoldan izpustiti praktično celoten trening. Prvi čas dneva je tako pripadel Avstralcu (1:21.907), ki pa se je uspel v vodstvu obdržati zgolj do 14. minute, ko je svoj prvi hiter krog odpeljal Vettel. Ferrarijev dirkač pri tem bistvenih težav ni imel in to kljub temu, da je imel nameščene rabljen komplet pnevmatik z vijolično oznako. Pri čemer pa je zanimivo, da je uspel nato v vodstvu ostati prav do konca.

Najhitrejši časi treninga so padli približno pol ure pred koncem, ko so sveže komplete ultrasoft gum namestili tudi favorizirani dirkači, kot prva pa sta se na stezo podala Ferrarija. S časom 1:12.572 se je bolje izkazal Vettel, ki pa je po drugi  strani odpeljal tudi en hiter krog več od Raikkonena. Slednji je imel namreč še po prvem poskusu zgolj dve tisočinki sekunde zaostanka. Tako pa se je moral na koncu zadovoljiti s slabimi tremi desetinkami sekunde zaostanka. Kot tudi Hamilton, ki pa je imel večji del treninga že več kot pol sekunde zaostanka. Na znosnejšo razliko – pa čeprav je bolj ali manj vsem jasno, da bodo razlike na kvalifikacijah bistveno manjše – se mu je namreč uspelo približati šele 15 minut pred koncem. Nekoliko slabše pa se je tokrat izkazal Bottas, ki je tokrat zaostal tudi za Verstappnom. V deseterici sicer najdemo še Hülkenberga, Masso, Ricciarda, Ocona in Sainza.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
fernando alonso sf team
A ma ferrari nazaj ta star t-wing?
10.6.2017 17:13:41
matey18
Zgleda da res.kokr sm vidu je enojen
10.6.2017 18:25:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija