EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 1. prosti trening
Hamilton edini pod minuto in 14 sekund
Prvi prosti trening za VN Kanade je v skladu s pričakovanji postregel z izenačenim dvobojem med Ferrarijem in Mercedesom. Boljše volje pa so bili na koncu slednji, saj je najboljši čas dosegel Lewis Hamilton. Sebastian Vettel je imel tokrat slabi dve desetinki sekunde zaostanka, še pol desetinke več pa je zaostal tretjeuvrščeni Valtteri Bottas.
Matej Natek
9. junij 2017 | 17:33:41

Sodeč po razpletu dopoldanskega treninga, se razmerje moči pri vrhu tudi v Montrealu ni pretirano spremenilo. Ljubitelji formule 1 namreč še naprej spremljamo izjemno izenačen dvoboj med Ferrarijem in Mercedesom. Najboljši dokaz za to pa smo pravzaprav videli že v prvi polovici treninga, ko je prve štiri ločila zgolj dobra desetinka sekunde. Res pa je, da so se časi najboljših štirih – če bi se Hamilton zadovoljil s časom 1:15.003, bi bil na koncu zgolj osmi – v nadaljevanju konkretneje izboljšali. Razlog za to pa gre iskati tudi v sami stezi, ki je bila v prvem delu izjemno umazana, zaradi pomanjkanja oprijema pa povzročala dirkačem nemalo težav.

Med takšnimi sta se kar nekoliko presenetljivo znašla tudi oba Ferrarija, saj se je v 19. minuti najprej zavrtel Raikkonen, v 26. minuti pa še Vettel. Oba pa sta lahko nadaljevala, saj se zaradi relativno majhne hitrosti nobeden izmed njiju ni dotaknil ograde. Kot tudi Hülkenberg in Ocon, ki sta se v nadaljevanju zavrtela v 6. zavoju.

Po drugi strani pa je manj sreče tokrat imel španski dvojec Sainz-Alonso. Prvi je namreč s treningom končal že sredi svojega prvega kroga, ko se je izza njegovega Toro Rossa nenadoma pojavil bel dim. Drugi pa je na okvaro naletel dobrih 15 minut pred koncem – zgolj krog po tem, ko je uspel postaviti uraden čas. Trening je sicer končal na 13. mestu.

Na najboljše čase je bilo potrebno počakati na obdobje med 53. in 69. minuto, ko so se favoriti na stezo še v drugo podali na ultrasoft gumah. S časom 1:13.809 pa se je najbolje izkazal Hamilton, ki je bil tokrat celo edini, ki se je uspel spustiti pod minuto in štirinajst minut. Kar pa se utegne že v nadaljevanju spremeniti. In to ne zgolj zaradi vremenske napovedi, ki predvideva še toplejše temperature, temveč tudi zaradi majhih razlik preostalih. Vettel je namreč za svojim glavnim tekmecem za naslov zaostal zgolj za dobro desetinko sekunde. Blizu pa sta bila tudi Bottas in Raikkonen.

Kar se tiče ostalih so se najbolje izkazali pri Force Indiji, saj sta bila Ocon in Perez tokrat kar na 5. in 6. mestu. Verstappen, ki je bil tokrat sedmi, je imel že več kot sekundo zaostanka, v deseterici pa najdemo še Masso, Ricciarda in Kvjata.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija