EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Intervju   |   Gerhard Berger
Vettel je ubijalec!
Nekdanji voznik formule ena v Sebastianu Vettlu vidi "ubijalca", čeprav se mu to ne vidi.
Jure Božič Arhiv
24. maj 2011 | 9:36:03

Aktualni svetovni prvak z nezmanjšano hitrostjo drvi proti ubranitvi naslova. Njegov nekdanji šef pri ekipi Toro Rosso, Gerhard Berger, je v intervjuju za Bild spregovoril o svojem nekdanjem varovancu.

Kdaj se vedeli, da bo Vettel postal veliki voznik?

GB: "Od prvega trenutka. Že z 19 leti je bil super inteligenten. Ko je potem z 21 leti s podrejenim dirkalnikom Toro Rosso zmagal v Monzi, je bilo neverjetno.

Kaj ga z 23 leti naredi tako dominantnega?

GB: "Sebastian je pravi ubijalec. In njegova prednost je v tem, da se mu to ne vidi. Kaže obraz prijaznega mladeniča iz soseske."

Z ekipo Red Bull je podaljšal pogodbo do leta 2014. Je to dobro?

GB: "Da, v vsakem primeru. Ekipa pošteno ravna z njim in z Markom Webbrom. In kljub temu je Mark letos v senci Sebastiana, ki je letos pridobil zelo pomembno lastnost in sicer umirjenost svetovnega prvaka."

Ima pa tudi najhitrejši dirkalnik.

GB: "Pri Red Bullu delajo vse tako kot je prav. Imajo najboljši dirkalnik in najboljšo taktiko. V Barceloni so naredili sijajno potezo, ko so ga že v 10. krogu poklicali v bokse in potem še enkrat v 18. krogu. To je bila taktika za zmago."

Kaj se dogaja v Vettlovi glavi, ko ga, kot vodilnega, lovijo konkurenti?

GB: "Kot dirkač misliš le eno: Upam, da bodo fantje za menoj naredili napako ali pa se bodo sami izločili."

Nico Rosberg je v formuli ena tako dolgo kot Vettel, toda kljub temu še ni zmagal.

GB: "Rosberga vidim na nivoju Vettla. Vse kar mu manjka je hiter dirkalnik."

Ali tudi vi svetujete Michaelu Schumacherju da odstopi, kot nekateri vaši nekdanji kolegi?

GB: "Nikakor ne. Zelo ga spoštujem. Odlično je videti, da se kot 42-letnik še vedno uvršča med prvih deset. Mogoče bi moral le nekoliko drugače formulirati svoje cilje. Lahko bi preprosto dejal, da se želi zabavati, pomagati ekipi, da se prebije v ospredje in če se kdaj uvrstim na stopničke, je to super. Potem zagotovo ne bi bil predmet nenehnih kritik."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija