Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Veliko hrupa….
Ekipa Red Bull sumi druge ekipe, da uporabljajo električne motilce za odčitavanje pretoka goriva
Milan Klemenc
3. november 2019 | 0:02:06

Dirkalnik sodobne F1 je zapleten kos strojev in vsi različni sistemi na njem včasih motijo ​​drug drugega. Dirkalniki imajo veliko električnega hrupa ali drugače rečeno, nezaželenih električnih signalov, ki lahko izkrivljajo ali motijo ​​želene signale in to je področje, ki ga je zelo težko obvladovati.

V soboto zjutraj je FIA v Austinu izdala tehnično direktivo ekipam F1, v katerih je podrobno opisala sistem kot ga je predlagal Red Bull s katerim bi omogočal ekipam povečati dovoljeno količino pretoka goriva. FIA je ta sistem seveda zavrnila kot nezakonit. Jasno pa je, da je Red Bull to storil z razlogom, saj je vedel, da bo njihov predlog zavrnjen, a želeli so, da bi FIA pojasnila kaj je sprejemljivo in kaj ne, ter tako pokazala kje je meja dovoljenega. Red Bull namreč sumi, da nekatere ekipe uporabljajo tak sistem ali nekaj njemu podobnega.

Torej, če dobite več goriva od dovoljenega, lahko ustvarite situacijo v kateri bi lahko ekipa v določenih situacijah z več goriva dodala motorju nekaj dodatne moči, ki bi jo lahko uporabili takrat, ko je le ta najbolj potrebna. Tu gre zlasti za pospeševanje pri počasnih hitrostih, kar bi dirkalniku omogočalo da skozi krivuljo pospeška s sabo prinese dodatno hitrost in tako ustvari višjo končno hitrost.

Kot kaže je sistem, ki ga je ustvaril in preizkusil Red Bull pokazal, da so lahko impulzi, ki gredo z merilnika pretoka goriva moteni z t.i. zunanjim električnim hrupom, ki potvarja podatke.

To sivo območje je zdaj zaprto in pojasnjeno kot prepovedano, zanimivo pa bo videti ali ima to kakšen vpliv na različne ravni delovanja ekip F1.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija