Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   FIA
Revolucija 2021 – kaj nas čaka?
FIA je sestavila roman o novih pravilih za 2021, zdaj pa je treba izluščiti bistvo.
Artur Švarc
31. oktober 2019 | 18:03:21

Glavni cilj revolucije v F1 je prinesti več neposrednega dirkanja mož na moža in zmanjšati razliko v moči moštev. Prav tako je potrebno zmanjšati finančno požrešnost v F1 in najti primeren poslovni model, ki bo omogočal preživetje in konkurenčnost tudi manjšim ekipam. In vse to, kar sledi, mora prinesti tudi futuristično všečne dirkalnike in ne skropucala s polomljenimi nosovi in lulčki na koncu.

Tehnični pravilnik

Kar se aerodinamike tiče, vsa peresca, ki visijo z najrazličnejših kosov dirkalnikov, odhajajo v zgodovino. Enostavnejše sprednje krilce bo dalo manj turbulenc v zavetrju, poslovili so se barge boardi, namesto aerodinamičnega pritiska zdaj glavno vlogo igra podtlak, kar bodo dosegli s kompleksnimi kanali v povsem novo zastavljenem dnu dirkalnika.

Masa dirkalnika se bo povečala z 743 na 768 kilogramov, delno zaradi večjih 18-palčnih koles, nekaterih standardnih in varnostnih komponent.

Motorji ostajajo enaki, le da bodo nekoliko težji, materiali bodo morali biti komercialno dostopni, standardna bo črpalka za gorivo, prav tako bodo morali biti motorji proizvajalca enake specifikacije tudi za ostale ekipe, ne samo za tovarniško.

Večino sistema za dovod goriva bo standardnega, prav tako so omejili tudi razvoj menjalnika. Ta ostaja zamrznjen, v petih letih bo dovoljena le ena sprememba, poenostavljene pa bodo tudi pogonske gredi.

Kar se tiče podvozja, bo tudi tu prišlo do poenostavitev, prepovedano bo hidravlično blaženje, razni izničevalniki nihanj, prihajajo že omenjena 18-palčna kolesa, grelniki za gume pa ostajajo tako 2021 kot tudi 2022. Tudi dizajn platišč, matic in zadrževalnikov bo določen.

Pri zavorah prihajajo večji diski (z 278 mm na 330 mm), geometrija diska bo poenostavljena, vsaj do 2023 pa ne bo enotnega dobavitelja.

Pravilnik prinaša tudi večje minimalne dimenzije kokpita, s katerimi višina dirkača ne bo več minus, razširitev območja okoli kokpita za varnost, izboljšano in predpisano dno, ki bo onemogočilo izkoriščanje fleksibilnosti.

Ko gre za varnost, bodo na določene komponente v strukturo uvedli gumaste membrane, da se delci ne bodo razleteli naokrog, prav tako se ne bo smelo zgoditi, da odleti celo sprednje krilce, nekatere komponente na zadku pa bodo prav tako »privezan« kot kolesa. Daljši nos bo bolje absorbiral trčenje, prav tako bodo temu prirejene tudi stranice. Pletenice, ki držijo kolesa, bodo debelejše, saj nove dimenzije prinašajo dodatno težo.

Športni pravilnik

Ta prinaša popravke nekaterih nejasnosti in nekaj ključnih sprememb: število dirk se poveča na največ 25, vikend bo skrajšan s štirih na tri dni (verjetno bodo drugače porazdelili predvsem četrtkovo dogajanje s tiskovnimi konferencami), razvojno pa bo zmanjšano število ur za motor na dinamometrih, vetrovnikih in simulacijah.

Finančni pravilnik

Glavni cilj je uravnotežiti konkurenčnost med najboljšimi in najslabšimi ekipami in omogočiti dolgoročno stabilnost ekipam.

Osrednja točka je omejitev proračuna na 175 milijonov dolarjev na sezono in 1 milijon na dirko.

Iz omejitve pa bodo izvzeti stroški za marketing, dirkače, nagrada ob koncu sezone, aktivnosti, ki niso povezane s F1, licence FIA in stroški treh najbolje plačanih v ekipi. Slednje pomeni, da lahko ima na primer Toto Wolff tudi 100 milijonov plače, pa se ne bo štela v omejitev proračuna.

Seveda pa bo predvsem ta slednji del najtežje nadzorovati, kljub temu, da vse temelji predvsem na gentlemanskem dogovoru.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija