Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mattia Binotto
Stanje med Vettlom in Leclercom je dobro
Mattia Binotto je zanikal, da izgublja nadzor nad situacijo z vozniki Ferrarija.
Milan Klemenc HB Press
16. oktober 2019 | 7:08:41

Nekateri menijo, da se bo trenutni boj med Sebastianom in Charlesom za status prvega voznika v ekipi na koncu sprevrgel v kaotično situacijo, kjer bo najbolj oškodovana prav ekipa iz Maranella.

Seveda bi o tem lahko na dolgo in široko razpravljali in razglabljali o tem, kaj bo, če bo in kakšen bo epilog te zgodbe. Torej če povzamemo trenutno stanje pri rdečih, bi lahko rekli, da marsikdaj ne izkoristijo potenciala, ki ga pokažejo.

Konstantnost rezultatov jim je tuja ali pa je na čase podobno kot vremenska napoved, kjer  obdobju sončnega vremena sledijo dnevi muhastega in nepredvidljivega dogajanja. Tu pa se zgodba ne konča,  temveč postaja že podobna kakšnemu romanu. O čem govorim? Letos so rdeči na kvalifikacijah privozili  osem najboljših štartnih položajev, a od teh osem so spremenili v zmago le enega in še to v Monzi.

Njihovi tekmeci se jim na skrivaj že skoraj posmehujejo na to kakšne napake delajo. Toliko izgubljenih priložnosti, kot so si jih privoščili letos, že dalj časa ne pomnimo. Komandni pult je na čase v svojem svetu, kot da bi sledili neki drugi dirki in ne tisti, ki se odvija pred njimi.

Hamilton je na stanje v Ferrariju po dirki v Suzuki povedal: »Ne verjamem, da je njihova filozofija dobra za ekipo.«

Po zadnjih dirkah lahko ugotovimo, da je na boljšem enkrat en in enkrat drug dirkač in v kolikor bi bili vraževerni, bi lahko dejali, da je to karma, ki enkrat udari po Vettlu in enkrat po Leclercu. V Suzuki smo videli, kako preprosto vržeš stran prvi dve mesti in v trenutku, ko poizkušaš pobrati to, kar si že vrgel stran, pride do trčenja kot smo ga videli med Maxom in Charlesom v prem ovinku. Menim, da bo moral Leclerc prevoziti še kar nekaj kilometrov in dirk, da bo na tistem pravem, šampionskem nivoju. Sicer mu gre zelo dobro, a neučakanost stane.  Vettel se letos presenetljivo (razen v Monzi) še ni proslavil s svojimi piruetami. A dajmo mu čas do konca še ima štiri dirke. A šalo na stran, po zmagi v Singapurju mu je morala zrasla in privoščim mu, da uspe in se vrne na pota, po katerih je že hodil. Letos je sicer malo pozen, je pa trening za drugo leto.

Po drugi strani pa imajo vodilni pri Ferrariju svoj pogled na dogajanje v ekipi in če še sami pogledamo na vse dogajanje malenkost drugače ugotovimo, da trenutno stanje šefu ekipe Binottu godi, saj se je lov na status številke 1 v moštvu, ki je že kazal na to, da bo pokvaril homogenost in dinamiko med dirkačema, sedaj končno vsaj malenkost umiril.

Binotto je v intervjuju za Sky Italia povedal: »Razmere med njima so dobre. Mislim, da gre za zelo drugačno situacijo, kot ste prebrali v časopisih in na internetu. Za Charlesa je Sebastian fantastično merilo, saj ima koristi od njegovih izkušenj. Charles pa je dobro merilo za Sebastiana, ker je zelo hiter in mislim, da je to zelo koristno za oba.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija