Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Sobotno dogajanje odpade. Kaj pa zdaj?
Kako se ekipe F1 pripravljajo na tajfun pred VN Japonske.
Milan Klemenc
11. oktober 2019 | 17:09:51

Kot smo že poročali, so vse sobotne aktivnosti na progi preklicane, saj se vremenske razmere spreminjajo iz ure v uro. Navkljub zaprtju dirkališča bodo imele ekipe v soboto na dirkališču v Suzuki le omejeno število osebja, ki bo izvajajo previdnostne ukrepe, da bi skušale čim bolj zmanjšati vpliv Tajfuna Hagibisa, na njihove priprave za nedeljske kvalifikacije (če bodo) in dirko.

Direktor dirke FIA ​​Michael Masi naj bi se v petek zvečer sestal z vodji ekip, da bi razpravljali o nastali situaciji.

Priporočilo vodstva dirke je, da se na dirkališču zadržuje le nujno osebje, ki je potrebno za osnovno vzdrževanje opreme, vendar to odločitev prepuščajo vodstvom ekip. Vozniki in ostalo osebje naj bi v soboto ostalo v svojih hotelih.

Danes takoj po zaključku drugega prostega treninga so se ekipe vseh serij in osebje organizatorja lotili dela, ki ga običajno počnejo ob koncih dirkaškega vikenda - pospravljajo.

Iz fotografij je razvidno, da so ekipe pričele pospravljati komandne pulte, pripeljali so vreče s peskom, da preprečijo vdor vode v garaže. Dirkalnike in spremljevalna vozila (varnostni in medicinski avto) so spravili na varno. Prav tako je bilo potrebno zaščititi in vso spremljevalno tehniko, ki omogoča prenose dirke.

Pripravljajo se tudi za zaščito pred težavami z električno energijo, kot so prenapetost, prekinitve in ostale nevarnosti povezane s tajfunom.

Mercedes bo večino opreme v garaži dvignil s tal, da je poplava ne bi poškodovala, hkrati pa na varno premikajo tudi svoj hospitality.

Oddajni center F1 bodo demontirali in ga prestavili na varno v garaže v pitlanu. Prav tako so se odločili, da primerno zavarujejo infrastrukturo v paddocku in ostalo začasno infrastrukturo, kot so veliki televizijski zasloni ipd.

Vsi v strahu pričakujejo s kakšno močjo bo tajfun udaril po Suzuki in kakšne bodo posledice.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
V glavnem šoferji gredo lahko danes v disko 😂😂
11.10.2019 18:54:07
Msport2
Sam imam idejo, da si na f1TV zarolam Suzuko 94. Pogoji so bili podobni... Pa še lepa obletnica četrt stoletja je.
12.10.2019 9:51:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija