Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Haas
Steinerja so poklicali na zagovor in mu izrekli kazen
Šef ekipe Guenther Steiner je bil povabljen na razgovor h komisarjem, da pojasni svojo kritično radijsko komunikacijo s Kevinom Magnussnom po koncu dirke za VN Rusije.
Milan Klemenc
11. oktober 2019 | 10:02:11

Magnussen je dobil pet sekundno kazen zaradi nepravilnega vračanja na progo v drugem ovinku, ko se pred tem boril s Perezom za sedmo mesto. Ob vračanju na progo po mnenju komisarjev ni upošteval predpisanega postopka.

Kazen je prejel takoj po koncu dirke, zaradi česar je padel z osmega na deveto mesto. Steiner je takrat po radijski zvezi dejal: »... če ne bi imeli neumnega idiotskega komisarja, bi bili osmi ... Veš, kdo je komisar. Poznaš ga. Vedno je enako. Enostavno ne postane bolj inteligenten...«

Danes so komisarji poklicali Steinerja na zagovor, da pojasni svoje pripombe. Komisarji iz VN Rusije so namreč pooblastili svoje kolege, ki bodo komisarji na VN Japonske, da Steinerja, da pojasni svoj izpad po radijski zvezi.

Steiner je med zaslišanjem dejal, da se je njegov radijski prenos zgodil v trenutku, ko je imel razgreto glavo po sporni odločitvi, ki je kaznovala njegovega voznika. Svoje dejanje je obžaloval in povedal, da njegove besede niso imela namena, da bi negativno prikazale uradnike FIA.

Komisarji so pojasnili, da so izrečene besede po radijski zvezi zvenele kot žalitev, kar je pod vprašaj postavilo znanje in integriteto teh komisarjev. Takšne izjave škodijo ugledu avtomobilskega športa na splošno, zlasti FIA in postavljajo pod vprašaj strokovnost uradnikov FIA.

Komisarji so pri tem dodali, da je vsaka dejanska kritika na odločitev upravnega odbora komisarjev vedno dobrodošla, a le v zasebnih razpravah z odborom in da so javni osebni napadi na posamezne uradnike popolnoma neprimerni in ne bodo tolerirani.

Besede, ki jih je izrekel Steiner so po mnenju komisarjev povzročile moralno škodo uradnikom FIA  ter škodovale interesom avtomobilskega športa, zato se štejejo izrečene besede kot kršitev pravil, opredeljenih v členih 12 1.1.c in 12.1.1.f Mednarodnega športnega kodeksa.

Ker Steiner za podobno vedenje v preteklosti še ni bil kaznovan, so ga komisarji v skladu s členi 12.1.4, 12.2.1 in 12.4.1 Mednarodnega športnega kodeksa, kaznovali z denarno kaznijo 7.500 €, pri tem pa opozorili, da bodo v primeru ponovitve takšne izpade strožje sankcionirali.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
webb_x
O inteligenci komisarjev je imel kar prav... Kar se tiče dela komisarjev v F1 je res cirkus in za isto zadevo ne sodijo isto, kot naše sodstvo.
11.10.2019 22:40:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija