Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Analiza
F1 do poletnega premora
Poletni premor v Formuli ena je tista točka z kjer se začne vleči prve zaključke, kajti dobra polovica dirk je bila odpeljanih in tudi večina razvoja bolidov napravljena.
Simon Jazbec
13. avgust 2019 | 11:22:14

Zadeve so že nastavljene in kakih velikih preobratov ni za pričakovati. Okronati ekipo Mercedesa za najboljšo v sezoni 2019 je seveda najlažja in najverjetnejša izbira, a njihova pot navzgor je bila daleč on tiste »dominantne«, ki jo nekateri vztrajno ponavljajo.

Začetek je bil rezultatsko gledano fantastičen, a je bila prisotna tudi mnogokrat tudi sreča, ki je pripeljala do doseženih rezultatov. V Bahrajnu in v Monaku niso bili nad nivojem konkurence, a so kljub temu odlične rezultate lepo spravili pod streho, po drugi strani jim je v Avstriji in predvsem v Nemčiji sreča obrnila hrbet in pokazalo se je, kako pomemben faktor je. V trenutku, ko so mislili, da je vse v najlepšem redu, se je zgodil polom.

A v primerjavi z lansko sezono so rezultatsko bistveno v boljšem položaju in bolj spredaj, tudi in predvsem po zaslugi svojih nasprotnikov. Nesrečo drugih so s pridom izkoristii pri ekipi Red Bull, kjer so presegli svoja pričakovanja. Njihov pogonski sklop Honda zaenkrat še ni na nivoju ostalih, a s hitrimi in odločnimi koraki so se prilagodili in usmerili vse sile v ta projekt. Temu dejstvu v prid kažejo rezultati, kjer so na progah, kjer jim je to dovoljevala konfiguracija ali vremenske razmere so pokazali svoj potencial. Pri tem pa se moramo zavedati, da so si najprej pogoje ustvarili, da so jih lahko nato izkoristili. Z novimi menjavami komponent pogonskega sklopa in dobrim aerodinamičnim razvojem znajo do konca sezone pridelati še kak enkraten rezultat. Do pred kratkim so igrali le z eno karto, na Maxa Verstappna, s prihodom Alexa Albona so na mizo dali še eno. Izgubiti nimajo več kaj, pridobijo pa lahko ogromno.

Nasprotno pa je pri ekipi Ferrari. Sami so se spravili mnogokrat v položaj, kjer so izgubili praktično dobljene dirke. V Bahrajnu je bila to napaka na elektronski komponenti, ki se jim je ponovila na VN Nemčije, strateški in psihološki problemi pa se pojavljajo skozi celo sezono. Zraven vsega pa še po nepotrebnem trošijo energijo z raznimi teorijami zarote, ki niso prinesle na koncu nič. Zanimivo pa je dejstvo, da je šibka točka pri Ferrariju pogonski sklop, ki je prav tisti element, katerega vrednost naj bi poudarila šasija SF90 pod vodstvom motorista Binotta. Podobno je bilo v sezoni 2014, le da so takrat vse stavili na šasijo. Osebno menim, da si sami nalagajo preveliko breme in s tem so si na hrbet nakopali težo pod katero se pogrezajo v tla. Kar le kaže, da so čisto nasprotje ekipe Red Bull.

Pri ostalih pa je končno McLarnu uspelo sestaviti dokaj spodoben bolid, ki konstantno dosega točke, pa čeprav sem še zmeraj mnenja, da je na papirju Renault RS19 hitrejši, a jim nikakor ne uspe sestaviti dirke brez problemov. Letos se je pri tovarniški ekipi Renault zgodilo že marsikaj manj verjetnega in do konca sezone upam na vsaj eno ali dve spodobni dirki brez zapletov. Toro Rosso je z tretjim mestom Kvjata presegel pričakovanja in z odhodom Albona in vrnitvijo Gaslya se zna zgoditi še kaj nepredvidljivega, pri Haasu se vidi, da niso konstruktor. Imajo težavo (doseganje temperature pnevmatik in seveda poleg voznikov samih) ki je sami niso sposobni/zmožni rešiti, saj za seboj nimajo proizvodnje. Bolid ekipe Racing Point je v bistvu posodobitev lanske Force Indie in njihov razvoj ne sledi ostalim ekipam, tako da bi se znalo zgoditi, da jih bo do konca sezone Williams še kdaj celo prehitel. A kar je najpomembnejše, sezona niti slučajno ni dolgočasna, dirke so po večini napete in razlike se manjšajo. Res je daleč od popolnosti, ki smo je bili v preteklosti vajeni, a tisti, ki tarnajo in se pritožujejo nad tem kako je Formula ena dolgočasna, nezanimiva ter brezvezna, verjetno ne gledajo istih dirkali pa jih gledajo samo med reklamami. Kar smo videli predvsem na zadnjih štirih dirkah, kaže na to, da je Formula ena na pravi poti in da ji ne rečejo kar tako kraljica motošporta

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Lepo napisano.... ne vem pa, če je pogonska enota šibka točka pri Ferrariju - po vsem videnem in slišanem sodeč so pri zasnovi dirkalnika dali prevelik poudarek na čim manjšem uporu in jim enostavno ne uspe generirat dovolj podtlaka. Na ravninah so izjemno nevarni in znata bit Monza ter Spa rdeče obarvana.
13.8.2019 11:37:19
hubertfast
Pogonska enota jim je šibka v smeri zanesljivosti ne zmogljivosti tako jaz razumem Simona.
13.8.2019 12:01:00
hubertfast
Slaba zanesljivost je prej šibkost kot prednost.
13.8.2019 18:25:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija