Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pravila F1 za leto 2021
Konec marca pripravljena za moštva
Ekipe F1 okrepljeno pritiskajo na odgovorne F1, da končno dobijo jasno sliko glede pravil za leto 2021. Še ta mesec naj bi bile uslišane.
Bojan Vrbnjak
15. marec 2019 | 8:17:44

Sezona F1 2019 se v Avstraliji še ni prav začela, pa vzporedno že znova poteka debata o prihodnosti. Glavna in edina tema: pravila F1 2021. V dveh letih naj bi v kraljevem razredu motošporta prišlo do občutno večjih sprememb kot letos. Za to sezono se je, čeprav ne radikalno, spremenila le aerodinamika. Vendar pa bo F1  v letu 2021 dobila povsem drugačno obliko. Ne samo optično s pogledom na šasijo, temveč tudi v pogledu raznih okvirnih pogojev kot so zgornja meja proračuna za nadzor stroškov in bolj poštena razdelitev denarnih nagrad. Zelo ambiciozen projekt, na katerem se v zakulisju že pošteno dela.

Toda F1 in FIA do tega trenutka ekipam nista ponudila nekaj oprijemljivega. Prav nasprotno, pogosto se namreč naredi korak nazaj. Kot v primeru motorjev, ki bodo sedaj leta 2021 prej evolucija kot radikalna revolucija. Ampak tudi nasploh manjkajo velike namere in konkretnejši načrti – vsaj namigi glede teh. Zaradi tega se ekipe okrepljeno podajajo na barikade. Želijo pravočasno dobiti jasno sliko, da se lahko pripravijo. V primeru večjih proizvajalcev in koncernov pa gre tudi za načrtovanje resursov. Red Bull mora prav tako vedno odtehtati, v kolikšni meri je njihov angažiranje v F1 po drugačnimi okvirnimi pogoji še smiselno. Zaradi tega ekipe pritiskajo na šefe, torej na F1  in FIA, da se nekaj pokrene.

V  okviru dirkaškega konca tedna VN Avstralije sta obe omenjeni instituciji  - naj povemo, da je v tej zasedbi in v okviru dirkaškega konca tedna to prvič – sklicali skupno tiskovno konferenco. V preteklih letih je to v Avstraliji vedno opravljal preminuli Charlie Whiting s prvim tako imenovanim "briefingom" v četrtek. Tokrat pa sta na velikem odru stala predsednik FIA Jean Todt in šef F1 iz Liberty Medie Chase Carey.

"Gre za kontinuirane pogovore, kot je to pogosto v F1. In tukaj je potreben čas," je počasnejša napredovanje pravil 2021 zagovarjal Todt, ki pa je imel za ekipe veselo novico. Predstavitev finalnega paketa pravil 2021 je tik pred objavo. "Še dve minuti pred to tiskovno konferenco smo se interno pogovarjali o pravilih 2021. kajti 26. marca se bo v Londonu sestala strateška skupina, sitega dne pa tudi komisija F1. Do takrat naj bi bilo gotovi s celotnim paketom," obljublja Todt.

Carey soglaša s Todtom in tudi sam zagovarja dolgotrajen proces. Američan pravi, da je bolje detajlno premisliti, kot pa na mizo postavili polovičen produkt. "Obstajale so mnoge špekulacije. Ampak sedaj imamo dogovor o smeri. Gre samo še za detajle. In pri desetih ekipah imaš pri detajlih vedno deset različnih mnenj. To ni nič posebnega. Kompromise moraš najti povsod na svetu. Želimo ustvariti platformo, na kateri bo naš šport leta 2021 zares zaživel."

Kaj vse zajema ta platforma, je zajel Todt: "Celoten paket zajema na eni strani komercialno in finančno stran, ki se nahaja v odgovornosti F1. Potem imamo nadzor stroškov, kar pa je nova iniciativa. Tukaj smo dosegli že velik napredek. Potem so tukaj še pravila motorjev, ki smo jih pred nekaj dnevi poslali ekipam. In na koncu imamo še pravila šasije in vodenja," tako predsednik FIA. "To so poglavja, na katerih delamo in s katerimi naj bi bili do 26. marca tako daleč, da bi lahko z ekipami opravili pogovor o finalnem paketu."

In Todt ob tem pove nekaj grobih drobcev tega koncepta. V pogledu motorjev kaže na to, da bo vse ostalo pri aktualni zadevi, ker so zanimanja ekip preveč različna. "Nihče se ni želel kratkoročno ali srednjeročno izreči. Zaradi tega nima smisla, da v tem pogledu drastično spreminjamo pravila in zato smo se pri pravilih motorjev odločili za stabilnost in da z roko v roki delamo skupaj s proizvajalci," pravi Todt.

V zadnjem času pa se je v sceni F1 pojavila ideja, da se poveča število dirkalnikov na štartni vrsti, torej gre za več kot 20 udeležencev in več kot deset ekip. "Tudi sam bi si želel kakšno novo ekipo. Zame osebno bi F1 morala imeti celo dvanajst ekip," tako predsednik FIA. A v isti sekundi sledi znameniti ampak: "Gre za stroškovno težavo, kajti potem bi denar dobivalo dvanajst ekip, kar pomeni, da bi vsi dobivali manj. To pa bi bilo za mnoge nesrečno. Zato bolje deset močnih ekip."

S predsednikom FIA se strinja tudi Carey. "Kot prvo moramo tako ali tako sprejeti nova pravila. Imel sem nekaj potencialnih novih kandidatov, vendar le v primeru, če bi nam uspelo ustvariti strukturo, ki bi jim omogočila konstruktiven vstop. Preden v F1 pripelješ te nove ekipe, moramo najprej zagotoviti, da gre dobro aktualnim moštvom. Se pravi, da ima kvaliteta prednost pred kvantiteto." Na koncu pa Chase Carey doda, da Liberty Media aktualnega formata dirkaškega konca tedna ne želi spreminjati. Ideje, kot se obratni štartni vrstni red, po vzoru nižjih serij ali pa uvedba tako imenovane sprinterske dirke, so globoko pospravljene v predal.                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija