Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Ross Brawn o tem kako se spreminja F1
Hitreje kot bi mnogi verjeli
V zadnjem času se v medijih veliko govori o tem, da ni napredka v pogledu zgornje meje proračuna, toda športni šef F1 Ross Brawn trdi nasprotno in pojasni, zakaj se razprave okrog pravil ne vodijo v javnosti.
Bojan Vrbnjak
13. marec 2019 | 8:16:58

Vizija je lepa in dobra stvar, toda manjka reakcija. To je ena izmed tez, katero smo v zimskem premoru F1 pogosto slišali in brali. Letela je seveda na nove lastnike kraljevega razreda motošporta Liberty Media, katerim se je pogosto očitalo, da imajo sicer ogromno idej za prihodnost, vendar pa se le-teh ne lotijo dovolj dosledno. Kot na primer načrtovane zgornje meje proračuna. A športni šef F1 Ross Brawn kritikom in lastnikom takšnih ali drugačnih tez ugovarja.

"Sam osebno vidim celo ogromne napredke," tako Brawn, ki dodaja, da se vstran od javnosti zgodi veliko več, kot je videti navzven in to je bila tudi želja šefa F1 Chasea Careya. "Vse strani je naprosil, da se pogovori vodijo v tajnosti in kar se da mirno. Kajti po njegovem mnenju se lahko le na ta način doseže najboljši napredek. In če v javnosti velja, da se nič ne dogaja, lahko povem, da to ni res."

Za leto 2021 načrtovana zgornja meja proračuna, je po besedah Brawna že daleč preko statusa vizije. Liberty Media je ekipam že konec lanskega leta priskrbela prvi predlog, konkretno izdelana odgovarjajoča pravila pa so sledila januarja tega leta. "Sedaj se pogovarjamo z vsakim moštvom posebej, da bi dobili povratne informacije o tem, kje so njihove skrbi in potrebe. Kajti ta tema je preveč kompleksna."

Po besedah Britanca, gre ravno pri zgornji meji proračuna za premikajoči cilj. "Ta tema se nenehno razvija naprej," tako Brawn. Vedno znova je potrebno upoštevati nove fasete in sprejeti prilagoditve. "Tudi pri športnem in tehničnem pravilniku ni nič drugače. Tudi tukaj obstaja jasen potek, a kljub temu smo priča debatam. Zelo naivno bi bilo verjeti, da mi postavimo finančna pravila igre in s tem je zadeva končana." Brawn poudari, da so bila pogajanja pričakovano težka. "Vendar pa gre tukaj tudi za dokaj veliko nalogo, kako deset ekip spraviti pod skupni imenovalec. Za to je potreben čas. Verjetno je za ekipe to zelo frustrirajoče, ampak to je prava pot."

V pogledu zgornje meje proračuna, so položaji ekip preveč različni. Na eni strani imamo tovarniške ekipe kot je Ferrari, ki na leto zaslužijo veliko denarja iz nagrad in želijo te prednosti tudi zadržati. Zasebna moštva, kot je Racing Point, pa se pritožujejo nad nepošteno razdelitvijo denarja. Brawn to formulira tako: "Kdor ima že vse, želi to zadržati. Kdor nima veliko, želi več. Nam gre predvsem za to, da najdemo bolj pošteno uravnoteženost pri plačilih izkupička. Kajti, bolj enakomerno bo porazdeljen denar, boljše bo to za F1. In na tem tudi delamo."

Zaradi tega bo od leta 2021 uvedena zgornja meja proračuna, ki se po postopoma zniževala (v treh letih), s čimer bi se na tehnični strani zagotovilo kar se da enake možnosti, od česar bi imelo korist tudi celotna F1 z bolj izenačenimi dirkami na stezah. V tem pogledu FIA in Liberty Media veslata v isto smer, kar poudari tudi Brawn. "V preteklosti se je porabljalo preveč energije v sporih med FIA, ekipami in F1. Danes pa FIA in F1 dobro vesta, kam ju vodi pot. To nas zelo krepi in zaradi tega sem zelo optimističen." Toda, zakaj pa se pogovori o pravilniku 2021 še naprej tako zavlačujejo, če vlada tako velika enotnost? Po besedah Brawna za to, ker morajo odgovarjajoči procesi potekati posebej radikalno in temeljito. "To bo še trajalo nekaj časa, čeprav bi si mnogi želeli, da bi zadeva šla hitreje."

Brawn pa doda, da F1 tačas točke pridobiva na drugem mestu, na primer z novo serijo na Netflixu, ki je bil prvič predvajana nekaj dni pred pričetkom letošnje sezone. Ekskluziven pogled v zakulisje kraljevega razreda motošporta lahko razumemo tudi kot namig. "Gre za napotek, v katero smer smo se podali. Gre za primer za spremembe, ki se nahajajo pred F1."

V tej novi seriji lahko navijači sledijo scenam, ki do sedaj niso bile prikazane in si pridobijo vtis o pravem življenju v paddocku F1. Tukaj se včasih glasno preklinja – med drugim je v tem pogledu najbolj očiten Günther Steiner, šef ekipe Haas -, prav tako pa se lahko spoznajo konteksti, ki do sedaj niso bili očitni. Vse to je del nove marketinške strategije F1, dodaja Brawn, ki pojasni: "Velika želja navijačev je bila ta, da izvedo več o dirkačih in ozadjih. Te epizode kažejo neko drugo faseto F1. Stvari, ki jih drugače ne vidimo ali občutimo. Gre za filozofijo F1, da se o teh stvareh obračajo na navijače, z namenom, da šport naredijo še bolj zanimiv."

Pri tem zaseda F1 v pogledu svetovnega vrhunskega športa edinstven položaj. V okviru prenosa preko televizije, navijači dobijo tako pred kot tudi po prireditvi osebne vtise dirkačev, poleg tega pa so lahko navijači in gledalci tekom dirke v živo prisotni pri radijskih zvezah. "Ampak navijači si želijo biti še bližje dogajanju," doda Brawn in Netflix naj bi zadovoljil to njihovo željo.       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija