Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Liberty Media pritiska na zgornjo mejo proračuna
Ton postaja vse ostrejši
Krušljiva fronta nasprotnikov stroškovnega limita in menjava vodstva pri Ferrariju naj bi Liberty Medio pripravila do tega, da na ekipe vrši večji pritisk.
Bojan Vrbnjak
30. januar 2019 | 11:57:40

V pokru glede uvedbe zgornje meje proračuna od sezone F1 od leta 2021 naprej, postaja zelo resno. Spletni portal RaceFans naj bi od neimenovanega šefa ekipe izvedel, da sta Liberty Media in krovna organizacija FIA dosegli dogovor. Narediti hočejo tabula raso in uvesti radikalne ideje – proti volji finančno močnih ekip -, z namenom, da preprečijo njihovo politiko odlašanja.

Na zadnjem srečanju strateške skupine F1 naj bi bil v posebno ostrejšem tonu predstavljen osnutek, ki predvideva, da bo ostalo pri triletni fazi, da bi se lahko počasi zmanjševalo število osebja ekip. Leta 2021 naj bi zgornja meja proračuna znašala od 180 do 200 milijonov dolarjev in se do leta 2023 zmanjšala na 135 milijonov, kar bi predstavljalo dokončen stroškovni limit za prihodnost.

Pri končni vsoti zgornje meje proračuna pa velja za gotovo, da je 15 milijonov dolarjev za nakup motorjev iz tega zneska  izvzeto. Ali se bodo podobne izjeme dogovorile tudi za plače dirkačev, marketing in za dejavnosti okrog bivalnikov, pa bo treba počakati. Nekatere ekipe se namreč zelo zavzemajo tudi za to.

Novi ostrejši toni Liberty Medie bi lahko bili povezani tudi s kadrovsko menjavo pri ekipi Ferrarija. Njihov novi šef moštva Mattia Binotto je ob svojem prvem obisku v Ženevi deloval skorajda opravičljivo in se je distanciral od groženj z odhodom iz F1 starega vodstva, poroča RaceFans.

K temu je potrebno še dodati, da je se je v ekipah McLaren in Williams, zaradi njune vse globlje finančne in tudi športne krize, pojavila nejevolja in jeza, češ da so bili s strani lastnikov komercialnih pravic zapeljani iz kolone, pa na drugi strani vre fronta tistih, ki ne želijo omejenih stroškov. Položaj, ki ga želi Chase Carey s svojimi kolegi izkoristiti.

Kolegi iz auto motor und sport govorijo o absurdnih predlogih, ki niso nič drugega kot politika zavlačevanja in so do sedaj samo zadrževali sprejetje odločitev. Vendar če vrhunske ekipe ne bodo več vlekle v isto smer, se njihova strategija ne bo več mogla izvajati, zlasti ker naj bi Ferrari, Mercedes in Red Bull domnevno sprejeli, da ne bodo mogli vztrajati na svojih bonitetah, povezanimi z rezultati in dosežki. Liberty Media torej pritiska na plin in kot je slišati, na bi bila odločitev sprejeta do 30. junija letos.

Po navedbah portala RaceFans naj bi se F1 poleg tega zavzemala tudi za to, da se ekipe zavežejo, vse dele, ki niso na seznamu (torej komponente, ki jih mora po pravilniku ekipa sama izdelati) in standardne dele (torej komponente, ki se morajo izdelati po predpisu krovne organizacije FIA) v identičnih specifikacijah prodajo partnerskim ekipam – če bo potrebno vsem tekmecem. Ta ukrep naj bi pomagal morebitnim novim ekipam, ki bi se odločile za vstop v F1, na drugi strani pa bi ogrožal obstoječe kooperacije. Navsezadnje ekipa Haas ne bi več imela prednosti od tega, da ekskluzivno kupuje pri Ferrari, če bi lahko to počele tudi vse druge ekipe.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1fan
Vse bodo zjebal...
30.1.2019 13:39:01
Dynisco
Saj bo Bernie kupil tole nazaj prav poceni. Preden ga sname bo komot še enkrat postavil stvari na mesto in spet fino drago prodal...
30.1.2019 15:51:07
Mitja Bonča
100% gre to nekam, kamor si mi kot mnogoletni spremljevalci in predvsem ljubitelji tega športa NE želimo! Prej smo jamrali čez Benija, no sedaj vidimo, da se da zadevo obrnit še na mnogo slabše. Groza.
30.1.2019 19:11:25
ripmork
Bernie je f1 spremenil v dvo-razredno tekmovanje, kjer so veliki s polno parami dodatno nagrajeni in imajo praktično oblast nad športom. Mosley je želel uvesti omejitev proračuna, a so bili lobiji proizvajalcev premočni. Jaz kot 20+ letni gledalec si definitivno želim videt spremembe tu. Z mnogo truda se mogoče utegne zgodit to, kar bi se moralo že zdavnaj - v dobrobit športa.
30.1.2019 20:53:16
ripmork
Omejitev proračuna, pa da potem vidimo, kateri inženir je najbolj iznajdljiv. Lahko si je zakupit prvo mesto z milijardnim vložkom in nakupom vsega najboljšega kadra, tehnologij.
30.1.2019 20:54:45
2fast4y
Največja neumnost je omejitev proračuna in standardizacija...poglej nascar, indy, F.e...neko socijalistično umetno ustvarjanje enakih pogojev se ni nikoli in nikjer obneslo! V F1 je tako kot v nogometu Barca, Juve, Real....imajo največji proračun najboljše igralce in osvajajo lovorike pa nihče ne joka naj Barca igra s sedmimi igralci,da bo bolj izenačeno in zanimivo!
31.1.2019 16:51:09
ripmork
Slabo primerjavo si dal; tudi v f1 boljše ekipe z več denarja kupijo boljše dirkače, tu ni problema. Le da v fuzbalu vsi igrajo z isto žogo na istem travniku pod istimi pogoji, v f1 je pa razlika med "orodji" takšna, kot če bi imel Juventus leteče superge proti ostalim. V osnovi večina brez možnosti. Te primerjave z NASCAR-jem in Indy so pač totalno pretiravanje. Ko se je elektronika v f1 z dobrimi razlogi (preprečevanje goljufanja, nižanje stroškov) standardizirala je bilo tudi nekaj jamranja, pa danes nihče ne pomisli več na to.
31.1.2019 17:25:44
macolar
Problem je v hinavščini EU in celega sveta. Tobačni denar je bil fuj in fej, pa je dolga leta napajal šport in omogočal preboj nekaterim midfilderjem na vrh. Naivni ljudje bojo vseeno kadili, pa če bo reklama ali ne. A Monster, pa ostali tekoč pocukran strup so pa ful zdravi za ljudi al kaj? Potem je bilo uvažanje proizvajalcev, ter uničevanje neodvisnih ekip. Sledilo je klestenje zdrave logike pri pravilih in uvedba umetnih kazni, kastriranje prog in uvedba DRS-a. Potem se je začelo najdražje "varčevanje" v zgodovini, kjer so denar dobesedno metali skozi okno, uvedli omejitev komponent in seveda kazni za prekoračitev in menjavo... Pa kdo je tukaj nor? V 80tih in 90tih ko tehnologija še ni bila na voljo vsakemu smrtniku so si brez problema privoščli menjavo po par menjalnikov in motorjev na vikend, zdaj je pa kr naenkrat vse predrago, tehnika pa najbolj dosegljiva do zdaj...
31.1.2019 17:35:22
macolar
In potem gledamo vlakec 20tih dirkalnikov ki šparajo z gumami, gorivom, motorjem in menjalnikom. Zmaga tisti ki lahko špara malo manj....juhuhu, najboljše da si še odrežemo jajca in damo izpumpat testosteron iz telesa.
31.1.2019 17:37:46
2fast4y
Primerjava z nogometom je povsem na mestu, vsi dirkajo na istih gumah na istih dirkališčih v istih vremenskih pogojih...pri nogometu je isto Barca ima milijardni budget 10 stadionov 10 dvoran 5 rezervnih ekip, najboljše trenerje, fizioterapevte, zdravnike, četo psihologov, nutricistov... svoje zasebno letalo...isto je v NBA pri Jadranju...itd, ponavljam umetno ustvarjanje enakih pogojev vsem se ni nikoli in nikdar obneslo nikjer.
31.1.2019 18:17:12
ripmork
Tehnološki napredek je ena super zadeva. Če pa šport temelji na njem in ni dobro reguliran, nastane pa problem, kakršnega že lep čas gledamo v f1: letna obdobja dominanc, skrajna predvidljivost.... pa kdo hoče to gledat? V fuzbalu (in v marsikaterem športu) tehnologije v primerjavi s f1 ni. Že samo če pogledamo f1 motorje, koliko ogromno resursov in let razvoja je potrebnih za izpopolnitev izgorevanja, brez česar dobesedno praskaš začelje štartne vrste,... noben talent se ne more pokazat, če nima sreče, da bi se usedel v približno konkurenčen dirkalnik. V osnovi večina ekip nima nobenih šans. Še v fuzbalu se dogajajo šokantni izpadi ekip in preobrati, v f1 tega ni.
31.1.2019 19:51:05
macolar
V fuzbalu so šokantni preobrati v večini samo takrat ko je treba na stavnicah oprat in zaslužit mastne denarce.
31.1.2019 20:10:49

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija