Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Christian Horner o sezoni 2019
Stabilen pravilnik za večjo izenačenost
Prilagojeno aerodinamično pravilo naj bi vodilo do lažjega prehitevanja v F1. A Christian Horner opozarja, da bodo varuhi pravil s tem samo povečali luknjo med ekipami.
Bojan Vrbnjak
14. januar 2019 | 11:44:25

F1 se prilagaja na novo aerodinamiko sezone 2019. Nova pravila naj bi vodila do enostavnejšega prednjega in zadnjega krilca ter usmerjevalnikom zraka in posledično s tem olajšala prehitevanja. Varuhi pravil govorijo o 20 odstotnemu izboljšanju in za poldrugo sekundo počasnejših dirkalnikih.

Toda v ekipah F1 se poraja dvom. Odgovorni moštev trdijo, da so spremembe premajhne. Ekipe Haas, Racing Point in Toro Rosso verjamejo, da bomo v Melbournu 2019 znova imeli podobne vrednosti podtlaka kot na lanski uvodni dirki. Tudi pri vrhunskih ekipah ne zveni ravno na mnoge spremembe. "Varuhi pravil se borijo proti 2000 inženirjem aerodinamike vseh ekip in verjamem, da smo našli rešitve, kako v dirkalnike spraviti pretok zraka. Veliko se ne bo spremenilo," pravi na primer šef ekipe Mercedes Toto Wolff.

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je celotno lansko sezono spadal med največje kritike prilagojene aerodinamike za sezono 2019. Že aprila lanskega leta je kritiziral to odločitev, ki naj bi bila sprejeta na hitro. Po njegovem mnenju gre za pretirano reakcijo na slabo dirko začetka sezone. Proti koncu sezone je Horner še enkrat ponovil svojo kritiko. "To je signifikantna sprememba, saj gre za stvari, ki vplivajo na druge stvari in zaradi tega bo to draga sprememba." Signifikantno pa bolj v smislu dodatnega dela in stroškov, ne pa v pogledu učinka. Kajti novi deli krilc občutno vplivajo na pretok zraka okrog celotnega dirkalnika.

Navsezadnje želi vsaka ekipa preprečiti minus podtlaka, ki ga načrtuje FIA s to novo spremembo. Helmut Marko iz Red Bulla je že ob koncu sezone govoril o 15 milijonih evrov višjih stroškov, ki bodo nastali s poskusom, da se z vsemi sredstvi zaobide učinek novega pravilnika. In ravno ti dodatni stroški bi lahko za mnoge ekipe predstavljali težavo. Za vrhunske ekipe seveda manj, toda v sredini polja bi lahko prišlo do spremembe razmerja moči. Zato Horner poudarja: Samo stabilnost pravilnika omogoča večjo izenačenost med ekipami.

Britanec ponavlja, da spremembe v pravilniku samo premešajo celotno polje F1. "Ali bo dirkačem omogočeno, da bodo lahko vozilo bližje tekmecu pred seboj? Mogoče v zelo majhni meri, vendar pa nič velikega. Zgodi se lahko le to, da bodo nekateri naredili prave stvari, spet drugi bodo ubrali napačno smer," tako Horner o dilemi. "Dvomim, da se bo luknja med ekipami zmanjšala. Najboljša metoda, da dosežemo večjo izenačenost, je stabilnost. Le v tem primeru bodo ekipe bolj tesno skupaj."

V pretekli sezoni na področju tesnega tekmovanja sploh ni izgledalo tako slabo. Na vrhu se je razvil troboj med Mercedesom, Ferrarijem in Red Bullom. Če bo izboljšana pogonska enota Honde prinesla želeno dodatno zmogljivost, bi se lahko tri vrhunske ekipe borile na skorajda istem nivoju. Sredina polja je za tremi prvimi ekipami sicer konkretno zaostajala, toda merjeno samo med njimi, pa luknja ni bila velika. Ekipe Renault, Haas, McLaren, Sauber, Force India in Toro Rosso so vodile drugo ligo F1. Lani se je občutno izkazal Sauber.

Kdor deli Hornerjevo argumentacijo za večjo izenačenost med ekipami spričo stabilnosti pravilnika, ta zaide na razpotje. V sredini polja je bilo sicer zares tesno, vendar pa je bilo prehitevanje v lanski sezoni zelo težko. Zelo redko smo doživeli spektakularna prehitevanja, tako pri vrhu kot tudi v sredini polja.

Tehnični šef FIA Nikolas Tombazis pa opozarja, da če ne bi ukrepali, bi postalo še samo slabše. "Če ne bi ukrepali, potem bi bilo letos slabše kot v sezoni 2018 in leta 2020 bi bilo slabše kot v sezoni 2019." In kakšen smisel bi imela večja izenačenost med ekipami, če bi se vse dirke končale v procesiji? Katera odločitev je bila pravilna, se bo pokazalo na prvih dirkah letošnjega prvenstva.            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
mojsterjaka
Kaj če bi še Renault šov na Mercedesov motor!
14.1.2019 14:46:00
hubertfast
Ah, vsi bi itak že v osnovi delali nova krilca. Tako, da so vsi na istem z preprostejšimi krili. V osnovi so finančno vsi tam tam, razen top 3, ki bodo vložili pač malo več. Racing Point enako.
14.1.2019 20:06:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija