Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mercedes in luknjasta platišča
V uporabi tudi 2019
V F1 ni nobenega čudežnega zdravila, pravi o luknjastih platiščih šef ekipe Mercedes in doda, da bodo ta platišča uporabili tudi v letošnji sezoni.
Bojan Vrbnjak
10. januar 2019 | 10:53:41

Luknjasta platišča ekipe Mercedes so bila proti koncu lanske sezone najbolj vroča tema pogovorov v F1. Medtem ko nekateri dobro obveščeni viri trdijo, da je bilo optimirano hlajenje gum razlog uspeha srebrnih puščic, pa v taboru Mercedesa nenehno trdijo, da je ta učinek platišč v medijih pretirano prikazan. "Platišča niso bila noben odločilen dejavnik. To je bil le detajl in v F1 smo že vajeni, da se skače na detajle, kot da so neko čudežno zdravilo za vse. Ampak slednjega v F1 ni. V F1 deluje dirkalnik, ki ima najboljši paket."

Vendar pa pri tem rezultati sugerirajo nekaj drugega. V Spaju je Wolff nenehno pojasnjeval, da so odkrili, zakaj ima Mercedes včasih težave z gumami. Od takrat naprej je Lewis osvojil štiri dirke zapored. Potem so luknjasta platišča, iz strahu pred protestom Ferrarija, zamenjali, in glej ga zlomka, Mercedes ni več zmagal. "To je enostavna interpretacija. Zagotavljam vam, da ni tako," odmahne Wolff.  Tudi nekdanji dirkač F1 Marc Surer meni, da je vsa ta zadeva pretirana in pove: "Če smo prisluhnili Hamiltonu, je bilo pregrevanje zadnjih gum vedno tema in ta platišča so pomagala, da so obvladali to pregrevanje." Surer še doda, s čimer se strinja tudi Wolff, da ta platišča niso generirala novega potenciala, ki pred tem ni obstajal. A na nekaterih stezah so vendarle imeli korist.

Sodeč po izjavah obeh dirkačev Mercedesa, pa lahko zaključimo, da so ta luknjasta platišča še kako pomagala. Ko so jih iz strahu pred protestom Ferrarija za nekaj dirk zamenjali z običajnimi, se je Hamilton preko radijske zveze nenehno pritoževal in omenjal "grozljivo dirko" ali pa je imel občutek, kot da je na nikogaršnji zemlji. Tudi Bottas je v Interlagosu bentil: "Imel se težave s pregrevanjem gum."

Ko je Mercedes tudi praktično osvojil oba naslova prvaka, so na finalni dirki sezone v Abu Dabiju na dirkalnik znova namestili luknjasta platišča. Šef ekipe Toto Wolff pa poudarja: "Ta platišča bomo uporabili tudi v letošnji sezoni." Zakaj pa ne, kajti komisarji FIA so ta platišča razglasili za legalna in proti temu ni mogoče vlagati protesta. Kljub temu pa bo FIA tekom zimskega premora nekoliko prilagodila člen pravilnika, ki bo v tem področju odpravil vse sive cone. "Ne verjamem, da gre tukaj za zmedeno situacijo. Kajti imamo OK od FIE."

In ta OK drži, kajti FIA v pogledu letošnje sezone nima nobenih resnih pomislekov. "Ni nobena skrivnost, da so ta platišča po našem pojmovanju legalna," pravi Charlie Whiting. "Ampak glede te teme bomo izdelalo tehnično smernico, ki ne bo specifično vezana na Mercedes, ampak gre za splošno zadevo okrog tega dizajna. Ker moramo zagotoviti, da se ne bo nekdo pojavil s povsem drugačno varianto."

Da bi naj pri teh luknjastih platiščih šlo za prepovedani aerodinamični pripomoček, so menili le pri Ferrariju. Whiting pa vidi drugače: "Dokler se nek aerodinamični učinek na dirkalniku zgodi  mimogrede, je v redu. Na dirkalniku je veliko delov, ki spadajo v to kategorijo. Tudi obese koles so sredi zračnega toka. Ampak njihov primarni namen je jasen," še argumentira Whiting.              

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Nove tehnične specifikacije bi po mojem morale biti že napisane, da ne bo res šel predaleč.
10.1.2019 11:24:15
zoki
Še kar ni tehnične direktive, ki jo obljubljajo že od septembra. Ko jih bodo dali ostali gor bodo pa prepovedane takoj, tako kot kurjenje olja.
10.1.2019 11:39:00
hubertfast
Newey je že izjavil, da so tudi sami za drugo leto razvili podobno zadevo. Mogoče še bolje 😎
10.1.2019 11:43:09
Falcon
to bi moralo biti prepovedano. ker so gume zanič, je potrebno razvijat neke takšne zadeve in kurit denar zanje. namesto odpravljat dejanski problem F1, dovoljujejo metanje denarja skozi okno za iskanje obližev nanj. In ko bodo pogruntali kako ravnat z gumami da bodo vedno v optimalnem T območju, bodo pa spet spreminjal zahteve, kakšne pnevmatike naj naredi pirelli ali pa kdorkoli že bo. in spet jovo na novo.
10.1.2019 12:28:01
zoki
Fora bo, da jih bodo zdaj vsi namerno pregrevali, da bodo lahko povečali luknje in čim bolj to izkoristili za aerodinamični potencial. Do Barcelone bo to sigurno prepovedano, zdaj še pač ni zaradi marketinga, ker če bi bila to enostavna tema kot jo hoče Charlie prikazat bi že zdavnaj to zapisali v tehnični uredbi katero napovedujejo že en lep čas.
10.1.2019 14:49:12
hubertfast
Zna biti, da bo to še zanimiva zgodba.... Le kje se bodo ustavili če se bodo?
10.1.2019 15:06:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija