Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Racing Point
Želijo med najboljše ekipe F1
Lawrence Stroll napoveduje veliko ofenzivo investicij, s katerimi želi svojo ekipo privesti do samega vrha med moštvi F1. Tehnični šef Andy Green kar skače od veselja.
Bojan Vrbnjak
8. januar 2019 | 12:32:26

Eno izmed najboljših moštev karavane F1 – to je želja in cilj Lawrenca Strolla. Pogoj: če bo od leta 2021 uvedena zgornja meja proračuna. Da se je modni mogotec odločil vstopiti v nekdanjo ekipo Force Indie, celotnemu moštvu zagotavlja pomembno finančno stabilnost. Ampak pri tem naj ne bi ostalo, kajti Stroll starejši želi dodatno investirati in z ekipo prilesti povsem na vrh.

Sredina polja F1 se nahaja v pravi oborožitveni vojni. Renault se v Enstoneu konkretno krepi, McLaren pa je že leta izpod svojih možnosti. Ekipa Haas se je v svojih treh letih sodelovanja v F1 šele dobro naučila, kako pravilno koristiti svoje možnosti. In sedaj se v ta boj podaja tudi ekipa Racing Point.

Športni direktor Andy Stevenson je za uradno spletno stran pojasnil, kaj ekipa Racing Point namerava storiti. "Mislimo za dobri dve leti naprej. Seveda se tukaj ne želimo prenagliti, vendar pa ne moremo tvegati nikakršnega mirovanja. Potrebujemo infrastrukturo, da postanemo konkurenčnejši. Zaradi tega želimo razširiti naše proizvodne kapacitete." In vse to naj bi ekipi dovoljevalo, da hitreje na dirkalnik namesti novosti iz razvojnega oddelka.

Največjo korist od tega bo imel tehnični šef ekipe Andy Green. "Sedaj lahko končno načrtujemo bolj optimistično in da prekinemo z nenehnim računanjem, ali naj sploh izdelamo kakšno novost. Da se bomo tega rešili, je za nas zelo velika stvar, kajti sedaj lahko na dirkalnik namestimo nove dele, ki nas bi lahko naredili hitrejše in ne da imamo le dva ali tri pakete izboljšav na sezono. Gledano iz strateškega vidika je to za nas ogromna sprememba."

Pomanjkljivost se je pokazala že v lanski sezoni, ko Force India zaradi finančnih težav ni mogla v celoti uresničiti načrtovanih sprememb in novih delov. "Lahko rečem, da smo v tem pogledu zaostajali za skoraj dva meseca," doda Green. "To bomo sedaj reducirali in delali na tem, da bomo vedno imeli kar se da najhitrejši dirkalnik na stezi. Zelo je frustrirajoče, ko veš, da imaš v pripravi projekte, ki bi lahko izboljšali čase krogov, vendar pa jih iz kakršnih koli razlogov nismo mogli namestiti na dirkalnik. Da bo to sedaj spadalo v preteklost, je za nas zelo pozitivno."

Posebej v pogledu novega pravilnika pri prednjem krilcu. "Ker bo vse novo, bomo na začetku sezone imeli veliko izboljšav," dobro ve Green. In tukaj bo finančna injekcija še kako dobrodošla. "Novo prednje krilce je vedno povezano z visokimi stroški. In v prihodnji sezoni bodo krilca še širša, kar pomeni, da se bodo pogosteje lomila ali poškodovala. Zaradi tega bomo potrebovali večje število teh krilc. To je nekdanji ekipi Force India povzročalo nemalo glavobola. Sicer je temu še vedno tako, toda ne več tako intenzivno."

In kakšni so načrti Strolla starejšega? Kratkoročno, torej v sezoni 2019, Stroll v ekipi ne želi veliko spreminjati. Ime je novo, Force India je zgodovina. V drugem sedežu, poleg Pereza, pa bo letos dirkal njegov sin Lance. V pogledu kadrov Stroll meni, da so velike spremembe na tem področju nepotrebne. "Imamo odlično zasedbo in sijajno vodstvo. Svoje delo opravljajo zelo dobro." Tako da si Stroll želi, da letos zasedejo mesto "bes tof the rest", torej za tremi velikimi ekipami.

Seveda pa Stroll ne želi večno ostati v sredini polja in želi svoje investicije oplemenititi. "Srednjeročno se želimo boriti za tretje mesto, dolgoročno, ko se bodo pravila spremenila, pa bomo, tako vsaj upam, postali najboljša ekipa v paddocku F1." Sanje Lawrenca Strolla so torej zelo velike. Ali se bodo tudi uresničile, bo zelo odvisno od naslednje velike spremembe pravilnika. In kot je že zgodovina F1 pogosto pokazala, je to veliko bolj odvisno od neštetih dejavnikov in ne samo od denarja.        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija