Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Kaos okrog ekipe Racing Point
Nazaj k imenu Force India?
Zakaj se je načrtovana sprememba imena iz Force India na Racing Point za Lawrenca Strolla izkazala za tako težko in kaj ima ima s tem opravka ekipa Haas.
Bojan Vrbnjak
5. december 2018 | 9:35:49

V uradnem seznamu FIA nastopajočih ekip v sezoni 2019, je nekdanja ekipa Force India navedena z imenom Racing Point. Toda v povezavi s tem še ni bila izrečena zadnja beseda. Kajti medtem ko se morajo spričo spora z ekipo Haas bati za denar iz prvega stolpca, ki ga ekipe prejmejo šele v tretjem letu po vstopu v F1, bi lahko ponovna načrtovana sprememba imena (o tem smo poročali v prejšnjem članku – morebiti Stroll F1), zadevo samo še dodatno zapletla.

Kljub temu, da je to na prvi pogled dokaj enostavno. FIA v športnem pravilniku zahteva, da je ime ekipe povezano z imenom šasije. To je tudi razlog, zakaj je Lawrence Stroll po nakupu ekipe od Spaja 2018 naprej v novem imenu Racing Point zadržal tudi staro ime Force India. Kajti šasija je bila na začetku letošnje sezone prijavljena pod imenom Force India.

Če bo Stroll svojo ekipo v sezoni imenoval Racing Point in taisto ime dal tudi šasiji, potem se iz vidika FIA nima ničesar za bati. Povsem drugačno pa je pogodbeno stanje z lastnikom komercialnih pravic, čeprav v bilateralnih posameznih pogodbah z ekipami, ki so jih vsi udeleženci podpisali v zavezujočem sporazumu Concorde, piše, da je pri spremembi imena šasije dovolj, da to blagoslovi lastnik komercialnih pravic.

Ampak hudič se, tako kot vedno, nahaja v detajlih. Kajti v posameznih pogodbah sporazuma Concorde, ki velja do leta 2021, je eksplicitno navedeno, da se pri spremembi imena šasije potrebuje blagoslov komisije F1. kaj je torej zavezujoče? Blagoslov lastnika komercialnih pravic FOM-a ali pa komisije F1, ki je sestavljena iz vseh ekip, FIA, FOM in drugih interesnih skupin in kjer je potrebno dobiti 18 od skupaj 26 glasov?

Kolegi iz Motorosport-Total.com so se pri nekem viru, ki se dobro spozna na to zapleteno in protislovno materijo, pozanimali in izvedeli, da bi za Force Indio bilo še kako dobro, da si pridobi blagoslov tako lastnikov komercialnih pravic kot tudi komisije F1, če želijo preprečiti nadaljnje pravne težave. In teh ima ekipa Lawrenca Strolla tačas več kot bi si želela. Največ glavobola jim trenutno povzročajo posledice tožbe ekipe Haas. Kajti ameriška ekipa je v Abu Dabiju od komisarjev dirke zahtevala, da jim pojasnijo, da gre pri Force Indii od prevzema s strani Lawrenca Strolla za "novo ekipo".

To pa bi seveda pomenilo, da tako kot ameriška ekipa v prvih dveh letih nastopanja v F1 nimajo pravice do denarja iz stolpca številka ena. Ampak Liberty Media je Strollu to že dodelila – u obrazložitvijo, da Force Indio vidijo kot ekipo, ki je bila preko plačilne nesposobnosti rešena in so zaradi tega uporabili drugačno merilo, kar pa ekipi Haas hudo smrdi.

Če bo civilno sodišče odločilo, da ima prav ekipa Haas, ostajajo tri možnosti: ali Force India vendarle ne dobi denarja iz stolpca številka ena ali pa bo Liberty Media naknadno ekipi Haas izplačala 60 milijonov dolarjev. Ni pa izključena tudi tretja možnost, da se z ameriško ekipo dogovorijo za kompenzacijsko plačilo.

Ob vsem navedenem je jasno, da bo vse odvisno o glasovanja komisije F1, ki bo zasedala 16. januarja prihodnjega leta v Ženevi. Odvisno pa bo tudi od Chase Careya in njegove ekipe, kajti FOM mora dati Force Indii soglasje, da so rezultati od Spaja naprej kljub spremembi imena ekipe še naprej veljavni. Drugače ekipi ne preostane nič drugega kot to, da se znova preimenuje nazaj na nepriljubljeno ime Force India. Ta zadeva mora biti rešena najpozneje do uvodne dirke 2019 v Melbournu.          

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
pri taki banalni zadevi bi tudi lahko varčevali z denarjem ne pa da zapravljajo tisoče dolarjev samo da pravniki nekaj meljejo common sense ?
5.12.2018 19:20:11
macolar
Get to the point Racing team
5.12.2018 21:11:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija