EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Force India
Uralkali toži stečajnike
Rusko podjetje Uralkali toži stečajne upravitelje, ki so Force Indio dali v roke konzorcija Lawrenca Strolla.
Artur Švarc
27. september 2018 | 11:15:10

Uralkali, ki je v večinski lasti Dmitrija Mazepina, očeta testnega voznika Force India in GP3, Nikite Mazepina, je potem, ko je Force India šla v stečaj, skušal kupiti ekipo, a je izgubil proti konzorciju pod vodstvom Strolla. Zaradi domnevne nepravilnosti in pristranskosti pri izbiri zdaj na londonskem sodišču tožijo upravitelje.

Težava je spet v čisto ruskem razmišljanju – Geoff Rowley in Jason Baker iz podjetja FRP Advisory, nista pojasnila, zakaj ruska ponudba ni bila sprejeta, sploh ker je bila precej višja od Strollove in ker bi morala zmagati tista najvišja ponujena..

Uralkali v tožbi piše, da je bil proces precej netransparentna in da so pri tem oškodovali upnike, delničarje in ostale vpletene. Uralkali je ponudil gotovino v znesku nekje med 101 in 122 milijoni funtov, kar bi bilo dovolj za poplačilo vseh upnikov in pet let razvoja ekipe.

In zakaj zdaj Rusi sploh tožijo? Ker jim je po besedah direktorja Uralkalija, Paula Jamesa Ostlinga, nastala poslovna škoda. Uralkali z gnojili opremlja kar 20 od 21 držav, kjer je dirka F1 in si je tako obetal dodaten marketing. Ker se to ni zgodilo in so pri vsem tem nastali tudi stroški, da o izpadu dohodka na teh trgih niti ne govorimo, so se pri Uralkaliju odločili, da denar dobijo na sodišču.

Na drugi strani so odgovorili tudi stečajni upravitelji, ki tega niso pričakovali, verjamejo pa, da je tožba brez osnove.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija