Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   McLaren
Prve kritike na lasten račun
Šef McLarna Zak Brown je spregovoril o tem, kdaj bodo odpravili ta matrični menedžment in zakaj je McLaren v zadnjih letih tako nazadoval.
Bojan Vrbnjak
10. september 2018 | 8:16:12

Nek pregovor pravi, da riba smrdi pri glavi. Potem ko so pri McLarnu v zadnjih letih krivdo za neuspeh pripisovali Hondinim motorjem in zato prestopili v tabor Renaulta, se položaj ni nič izboljšal. Iskanje krivde pri drugih je bilo vse bolj smešno in mnogi strokovnjaki iz sveta F1 so pričeli s prstom kazati na vodilno etažo tradicionalne ekipe.

Novi šef McLarna Zak Brown je prvič, povsem jasno in javno priznal, da je bilo nepošteno, kako so vse negativne stvari, ki jih je doživel McLaren, pripisovali Hondi in da so bili Japonci krivi za njihov športni neuspeh. Američan prav tako priznava, da je njihov letošnji dirkalnik MCL33, od katerega so zahvaljujoč motorju Renaulta veliko obetali, polom. "Ta dirkalnik bomo še naprej razvijali, ampak na žalost smo izdelali ekstremno slab dirkalnik, ki ne reagira na spremembe. Zaradi tega računam na to, da rezultati na prihodnjih dirkah ne bodo boljši, mogoče zaradi specifike steze. Vendar pa ne pričakujem čudežev."

Na uvodni dirki v Avstraliji je kazalo zelo obetavno, kajti osvojili so peto in deveto mesto, ampak do sedaj je bil to njihov najboljši rezultat sezone. "Druge ekipe so razvijale hitreje kot mi. Nekomu se  morda zdi, kot da se pomikamo vzvratno. Resnica pa je v tem, da so drugi postali boljši in tudi če obstaneš na mestu, padeš nazaj. Ampak z nadaljnjim razvojem moramo nadaljevati tudi zaradi tega, da bomo razumeli naše težave in jih odpravili."

Toda kriza v McLarnu je veliko bolj obsežna in je ne gre pripisati zgolj dirkalniku. Brown se dotakne načina vodenja v preteklosti, ki je prav tako del težave. "Od leta 2010 smo imeli nenehno menjavo vodstva. Ron ven, Ron spet noter, Martin ven, Martin spet tukaj, Jost noter, Jost ven - in vse to na najvišjem nivoju. Tukaj sploh ni bilo pravega vodenja. Naj si gre za ekipo F1 ali drugo podjetje, nobena organizacija ni uspešna, če ni stabilnosti. Imeli smo način vodenja, strukturo, ki ni bila pravilna." Brown se pri tem naveže na tako imenovani Matrični menedžment, organizacijsko strukturo, ki jo je uvedel Ron Dennis in ki bo sedaj odpravljen. Po novem naj bi večjo odgovornost prevzele posamezne osebe. "Ker nismo imeli vodstva, nihče ni bil v stanju, da pravočasno spozna težave," tako Brown. "In težava je bila zaradi naše situacije z motorji samo še večja. Ni bila kriva le Honda, zagotovo ne. Ampak bilo je ogromno težav in kazni zaradi okvar motorjev in vse to ne v ekipo naselilo nervozo in težavo, da bi se resno lotili diagnoze, kje sploh stojimo kot ekipa. Obstajali so namreč tudi drugi dejavniki."

"Potem imaš novi motor, s katerim je Red Bull dober, a kljub temu ti ne gre. Razumljivo, da se vklopi alarm. Ponavljam, težave so v komunikaciji in pomanjkanju vodenja. Tukaj ne gre za krivdo posameznika. Nekateri ljudje, ki so odšli, so bili vrhunski in ni bila njihova krivda. Ampak organizacija ni bila vodena iz vrha." Američan poudarja, da ima načrt, ki je nastavljen za naslednjih pet let. To pomeni, da bi lahko bil McLaren leta 2023 znova konkurenčen. Iz tega razloga so opravili tudi nekatere kadrovske spremembe. Očitke, tudi s strani lastnih sodelavcev, da je vodstvo McLarna preveč arogantno, Brown ne sprejema, čeprav priznava: "Mogoče smo premalo natančno pogledali v ogledalo."

Vse se je začelo, v kar so tudi mnogi prepričani, z ambicijo Dennisa, da McLaren uveljavi kot proizvajalca športnih avtomobilov. To je odvrnilo osredotočanje na ekipo F1. "Skupina je postala ogromna in Ron je imel preveč dela. Športni avtomobili, McLaren Applied Technology, F1. Dennis tudi ni imel dober odnos do ostalih lastnikov." Prvi korak, da se McLaren znova postavi na noge, bo po besedah Browna sledil že prihodnje leto. Takrat naj bi definirali strukturo tehničnega oddelka. Leta 2020 naj bi na stezo postavili prvo šasijo pod vodstvom Jamesa Keya, ki se bo ekipi pridružil prihodnje leto. In novi pravilnik 2021 naj bi bil tudi velika priložnost, da se končno priključijo vrhunskim ekipam.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija