Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   FIA
Haas je vedel, da imajo nelegalno dno
Žajfnica, ki bo še nekaj časa odmevala v F1 - ekipa Haas je šla v dirko z vedenjem, da je dno dirkalnika nelegalno, a so prosili FIA, da jim pogleda skozi prste.
Artur Švarc
2. september 2018 | 23:35:47

FIA je že pred poletnim premorom na povpraševanje Haasa ekipo povedala, da njihovo dno ne ustreza direktivi 3.7.1.d tehničnega pravilnika. Skratka, poenostavljeno, tloris dna mora imeti zaobljene vogale z vsaj 5 cm radija, kar pa so različne ekipe interpretirale različno, zato je FIA zahtevala, da se nepravilnosti odpravijo do VN Italije.

Pri Haasu so o zadevi razpravljali z Nikolasom Tombazisom in mu sporočili, da bodo zadevo uredili do Singapurja, ker so odvisni od dobaviteljev, pa prosijo za nekaj fleksibilnosti pri tej zadevi. Tombazis jim na to prošnjo ni odgovoril, pač pa je v odgovoru napisal nekaj tehničnih referenc in sprejemljivo tehnično rešitev, kar so pri Haasu razumeli, da jim je odobril tudi odlog.

Tombazis je povedal, da je v komunikaciji, ki je sledila z ekipo in šefom aerodinamike Benom Agathangelouom, razumel težavo ekipe Haas z dobavitelji, a poudaril, da če težave ne bodo odpravili do Monze, bodo tam prepuščeni na milost in nemilost ostalih ekip.

Komisarji so na zaslišanju danes po dirki sicer povedali, da razumejo, da pri izdelavi takih komponent obstajajo težave, da pa je ena druga ekipa to neskladnost vseeno uspela rešiti do Monze. Prav tako so Haasu že na tehničnih pregledih v četrtek povedali, da imajo dirkalnik, ki je lahko tudi diskvalificiran.

Pri Haasu so po diskvalifikaciji Grosjeana napovedali pritožbo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Macolar
Ferrari jim še ni dobavil novega dna :-)
3.9.2018 11:05:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija