Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Ferrari
Bo Kimi moral oditi?
Kljub temu, da je Kimi ves čas prvi favorit za podaljšanje pri Ferrariju, pa pogodba Leclercu omogoča prednostno pravico.
Artur Švarc
2. september 2018 | 17:48:52

Pokojni šef Ferrarija, Sergio Marchionne, je po dobrih predstavah Leclerca pri Sauberju Monačanu že obljubil sedež pri Ferrariju in podpisal tudi predpogodbo, a Kimijeve predstave, ko je po VN Kanade povsem pariral Vettlu, so dale jasno predstavo, da lahko Finec podaljša pri Rdečih še za eno leto + eno leto opcijsko. Težava nastopi prav zaradi dogovora Leclerca in Marchionneja, šef Ferrarija, Louis Camilleri, pa je povedal, da se iz zagate še niso rešili.

»Ko se bomo odločili, boste prvi izvedeli,« je Italijan povedal medijem.

A na žalost kljub temu, da so v Monzi sestankovali tudi odvetniki, dogovor Marchionneja nosi namesto da bi pred Monzo objavili Kimijevo podaljšanje, zdaj le še čakajo na pravi trenutek, da odslovijo Finca. Raikkonen celo sezono kaže dobro podobo in pred odstopom v Belgiji je na zadnjih petih dirkah osvojil celo 10 točk več kot Vettel, v Belgiji pa je moral odstopiti zaradi tega, ker je vanj priletel Ricciardo. Tudi pole v Monzi in boljši rezultat kot Vettel sta v prid Raikkonenu, a če bi pred domačo publiko javno povedali, da je Kimi izgubil sedež za 2019, je vprašanje, kako bi to navijači sprejeli.

Kimi je že pred časom povedal, da je pripravljen odpeljati še šesto zaporedno sezono pri Rdečih, a 38-letnik dodaja, da odločitev ni v njegovih rokah, pač pa je stvar ekipe in menedžerjev. Sploh, ker je Leclercov menedžer Nicolas Todt, sin šefa FIA, Jeana Todta in zelo trd pogajalec, se zdi malo verjetno, da bo le ta pristal na kak kompromis.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Omino
Ciao.
2.9.2018 18:55:34
Andrejkrajnc
Kimi je odličen za št.2 pri ferrariju, ampak Vettl je preneumen za št.1
2.9.2018 19:17:49
ewzkgx
Mogoče bi bilo pa najbolje zamenjat Vettla z Leclercom, pa recimo 2 sezoni postavijo Kimija na št. 1 in se popolnoma osredotočijo na njega, če bo avto ostal tako dober bojo dobili kak naslov, potem bo pa Leclerc že nabral dovolj izkušenj in gre Kimi lepo v penzijo, Ferrari pa poišče drugega dirkača št. 2 hehehe
2.9.2018 19:53:40
Omino
Kaki Kimi, lepo vas prosim.
2.9.2018 22:32:36
SR1
Res da ima Ferrari s tršimi gumami vedno probleme, vendar mislim, da je čas za Kimijev odhod.
2.9.2018 23:46:23
Falcon
Ferrari lahko pripelje kogarkoli, ce bodo meckali s trm kdo je prvi in kdo drugi, bo zadeva enaka.
3.9.2018 13:06:38
iceman1
kok ste pametni, Kimi zrel za odhod, letos več kot dostojno parera Sebu, trije odstopi ne po njegovi krivdi. Kaj bo pa Leclerk naredu naslednje leto, enakovreden Sebu prav gotovo ne bo
3.9.2018 19:15:12
iceman1
kok ste pametni, Kimi zrel za odhod, letos več kot dostojno parera Sebu, trije odstopi ne po njegovi krivdi. Kaj bo pa Leclerk naredu naslednje leto, enakovreden Sebu prav gotovo ne bo
3.9.2018 19:15:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija