Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Jos Verstappen sinu Maxu
Očetova sodba
Po dirki v Šanghaju je še vedno veliko debat o trčenju Maxa Verstappna s Sebastianom Vettlom. Nemec je to že odkljukal, Lauda je še vedno poln kritik. In kaj pravi Maxov oče Jos Verstappen?
Bojan Vrbnjak
17. april 2018 | 10:03:38

Po dirki so bili vsi enotni – tudi Max sam -, da je krivda za trčenje med Verstappnom in Vettlom povsem na strani mladega Nizozemca. Šlo je za nespametno dejanje, ki na žalost ni uničilo le njegovo dirko, temveč tudi Vettlovo. Kljub temu se zvezdnik Ferrarija po dirki ni jezil. "Zelo sem cenil, da je po dirki prišel do mene. Rekel sem mu, da se morajo zadeve tako reševati, osebno med dvema dirkačema in takoj po dirki. Ne pa preko medijev."

In kaj je Vettel dejal mlademu Verstappnu? "Rekel sem mu: 'Max poglej, te dirke so dokaj dolge. Ti si danes zapravil svojo možnost, da pristaneš na stopničkah. Lahko bi tudi zmagal.' Njegov manever je bil nepotreben. Kajti tako ali tako ga ne bi mogel zadržati, saj je imel mehkejše pnevmatike in to sveže. Ampak, tako kot je reagiral, mislim da je razumel. Tukaj tudi ne gre za starost ali zrelost. Dirkači moramo odločitve sprejemati v delčkih sekunde in včasih pride tudi do napake." Avstrijska dirkaška legenda Niki Lauda je bil manj diplomatski, saj je po dirki govoril o pomanjkanju inteligence mladega dirkača Red Bulla.  

In kaj pravi največji kritik Maxa Verstappna, njegov oče Jos? 46-letni nekdanji dirkač formule ena je spregovoril za nizozemsko televizijo Ziggo Sport: "Z vnemo nimam težav. Zame je bil na primer njegov napad proti Lewisu na dirki v Bahrajnu upravičen. Nihče ne sme pozabiti, da morajo dirkači Red Bulla tvegati nekoliko več, ker njihov dirkalnik ni tako hiter kot Ferrari in Mercedes. Toda ob izhodu iz zavoja bi moral Max Lewisu pustiti več prostora. Toda to bi lahko izjavil tudi o Lewisu. Zame je bila to dirkaška nesreča, kjer sta bila oba enako kriva. Vendar je Max vedno pod velikim nadzorom, kar ima opravka tudi z njegovo starostjo. Dvoboj med Alonsom in Vettlom je bil prav tako na meji, vendar se o tem po dirki ni govorilo toliko kot o Vettlu proti Verstappnu. Vendar pa nisem mnenja, da je moj sin v medijih nepošteno obravnavan."

In potem Jos spregovori še o bližnjem srečanju sina z Vettlom. "Ampak napad proti Sebastianu je bila enostavno napačna ocena. Max se mora v določenih situacijah bolje koncentrirati. Ne želim, da spremeni svoj stil dirkanja. Na štartu je prehitel dva tekmeca, to je bilo perfektno. To želijo videti tudi navijači. Prej sva se usedla za mizo in podrobno pogovorila o določenih situacijah. Danes je dovolj star, da nama tega ni več potrebno delati. Nisem jezen, prej bi rekel da sem razočaran. Navsezadnje sam najbolj trpi."

Ali potemtakem manjka vpliv očeta? V zadnjem času opažamo, da je Jos Verstappen veliko manj prisoten kot v začetni fazi Maxove kariere v formuli ena. Jos o tem meni: "Sedaj sem manj prisoten na dirkah, ker me Max dejansko ne potrebuje več. V Azerbajdžanu bom znova na dirki, toda to je bilo že lep čas načrtovano. Prisoten bom tudi na dirkah v Barceloni in Monaku."      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zoki
https://www.youtube.com/watch?v=lkAoSghdD6Y
19.4.2018 15:17:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija