Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Jean Todt o kritikih sistema Halo
To je otročje
Predsednik FIA Jean Todt je besen, kajti ne razume določene reakcije dirkačev in šefov moštev, ki so kritični do varnostnega sistema Halo in jim očita slab spomin.
Bojan Vrbnjak
15. marec 2018 | 7:29:19

72-letni predsednik krovne organizacije FIA Jean Todt se ne more sprijazniti s kritikami nekaterih dirkačev glede varnostnega loka Halo, ki ščiti glave dirkačev.

V okviru zimskih testiranj v Barceloni, je aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton na vprašanje, ali bi želel na svoji srebrni puščici kaj spremeniti, menil: "Misliš, če odvzamemo sistem Halo?" S tem je Britanec v medijskem centru poskrbel za smeh. Kevin Magnussen pa je odkrito povedal: "Halo je grd in moteč, je neprijeten in nervira."

Jean Todt seveda ni ravno navdušen in se sklicuje na pismo združenja dirkačev formule ena GPDA. "Nekateri dirkači imajo očitno slab spomin, ne nazadnje so bili oni tisti, ki so nas naprosili, da nekaj ukrenemo v pogledu zaščite glave. 16. decembra 2016 sem od GPDA prejel pismo, podpisano od direktorjev Jensona Buttna, Sebastiana Vettla in Alexa Wurza. V tem pismu so nas naprosili, da nekaj postorimo v zadevi zaščite glave dirkačev. Odgovoril sem jim: mi smo tukaj, mi vas poslušamo."

Todt nadaljuje: "Potem smo pospešili razvoj sistema Halo, in ko smo konec julija predstavili koncept, so bili dirkači tisti, ki so nam rekli: ne popuščajte, spoštujte to, za kar smo vas naprosili v pogledu varnosti. Zato sem zaradi zadnjih izjav zelo presenečen. Ljubim formulo ena, toda ta del formule ena pa sovražim. Ljudje naj stojijo za svojimi izjavami in besedami. Zame so to največje vrednote v življenju: lojalnost, držanje besede, kazanje spoštovanja. Mi smo to naredili, toda očitno so nekateri to pozabili."

Prav tako se Todt ni bil navdušen nad šefom Mercedesa Toto Wolffom, ki je na predstavitvi nove srebrne puščice v Silverstoneu šaljivo dejal, da naj mu nekdo da motorno žago, da bo odstranil ta Halo. "Ne bom se spuščal v to, kar je izjavil. To so ja otroške igrice. Vendar pa menim, da je neprimerno kritizirati nekaj, kar je že bilo uvedeno v formulo ena. Nimam težave s konstruktivnimi kritikami, kajti v življenju te potiskajo naprej. Ampak javno zmerjanje pa ni dobro za šport, v tem ne vidim nobene koristi."

"Prav tako sem presenečen nad tem, kako nekateri argumentirajo, da mora biti dirkalni šport nevaren. In če pri do smrtne nesreče, potem je pač to tako. Ampak če želimo zmanjšati tveganje, zakaj potem ne bi ščitili življenj? Razumem, da ljudje ne marajo sprememb. Ampak, ali si lahko predstavljate, kako bi se mi počutili, če bi se nekaj zgodilo in mi bi imeli sistem Halo, vendar ga na žalost ne bi namestili na dirkalnik?", se še vpraša Todt.       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Saj po svoje ima prav Todt. Res je, da halo pogrša izgled, ampak, tudi v osebnih avtih moraš zret pred sabo v debel volan zaradi airbaga, namesto v kakšen športni Momo...
15.3.2018 10:20:59
spartan
Daj Todt, ne serji....tako navijači kot dirkači se strinjamo, da je Halo navadno skropucalo.
15.3.2018 12:49:41
matt0
GTI- ko ti voziš te ne gledajo po TV, debel volan ne ovira pogleda.. Ko bo pa japanka šla čez haubo, bo pa tudi tisto grdo.
15.3.2018 15:13:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija