Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Usmerjanje izpušnih plinov na zadnje krilce
FIA opozarja ekipe
V reakciji na rešitev ekipe Renault, ki na svojem dirkalniku RS18 izpušne pline usmerja na zadnje krilce, je Charlie Whiting vse ekipe opozoril, da na tem področju naj ne uporabljajo nobenih trikov.
Bojan Vrbnjak
14. marec 2018 | 10:13:27

Na predstavitvi dirkalnikov sezone 2018, se je največ vprašanj pojavilo pri Renaultu. Njihov RS18 je na spletni predstavitvi nosil veliko delov lanskega dirkalnika. Šele na testiranjih v Barceloni je Renault razkril skrivnosti novega dirkalnika in pri tem mnoge presenetil z nekaterimi detajli.

Poleg povsem novega prednjega krilca, je najbolj v oči bodel zadek Renaultovega dirkalnika. Tam smo lahko videli, kako je njihov izpuh nagnjen za pet stopinj navzgor, da bi lahko vroči zrak neposredno usmerili na zadnje krilce. Da bi preprečili poškodbo krilca zaradi vročega zraka, so deli, na katere bi pihal ta vroč zrak, ojačani s karbonskimi profili.

Sicer se Renault s to svojo rešitvijo nahaja znotraj dovoljenih mej tehničnega pravilnika formule ena, ampak FIA ima tukaj drugačno mnenje. Zaradi tega je direktor dirk FIA Charlie Whiting že sedaj opozoril vse ekipe, da naj ne uporabljajo nobenih trikov z usmerjanjem izpušnih plinov na zadnje krilce, zaradi česar bi s tem enormno zviševali stroške razvoja.

"Verjamem, da je prednost, ki jo Renault pridobi iz te rešitve, absolutno majhna," meni Whiting na vprašanje kolegov iz Motorsport-Total.com, a v siti sapi pojasni: "Najpomembneje pa je to, da ne bodo naredili nič neumnega in da bodo, recimo takole, vozli z nekim nenaravnim modusom motorja."

Whiting dodaja: "V preteklih letih smo bili zaskrbljeni nad uporabo izpušnih plinov. Sedaj, ko so zadnja krilca nameščena 150 milimetrov nižje kot v sezoni 2016, je potencialna prednost večja. Iz tega razloga smo izpušno cev namestili v sredino in dovolili minimalni kot naklona. Toda še vedno obstaja okno z igralno površino, katero želijo ekipe izkoriščati," se zaveda Britanec, ki se pri slednjem navezuje na prepoved tako imenovanega Monkey-Seat pod zadnjim krilcem. "Sicer pa poznamo ekipe. Če jim odvzameš neko stvar, bodo poskušale pridobiti nazaj vsaj deset odstotkov tistega, kar smo jim odvzeli. In verjamem, da bodo to še naprej poskušale."

Prav tako bodo ekipe poskušale uporabiti svoje premetene trike tudi na drugem spornem gradbišču, s katerim se ukvarjajo varuhi pravil z Whitingom na čelu in to je kurjenje olja – z namenom povečanja zmogljivosti svojih agregatov. O tem je bilo že veliko povedanega in napisanega tudi na naši strani. Toda ne moremo izključiti, da bodo strokovnjaki ekip tudi letos v določenem obsegu pokazali, da so pametnejši in bolj prebrisani on inženirjev pri FIA, ki naj bi to nadzorovali.      

Med drugim je FIA pred časom pojasnila: "Funkcija motornega olja je ta, da maže pomične dele in da poveča skupni učinek motorja, pri čem se reducirata trenje in obraba. Poleg tega olje čisti, prepreči korozijo, izboljša tesnjenje in hladi motor, pri čem se odvaja toplota od pomičnih delov. Motorno olje ne sme izboljšati lastnosti bencina ali pa pospeševati izgorevanja. Če komponent ne bo mogoče racionalno razložiti z definiranimi funkcijami motornega olja, bodo te videne kot nesprejemljive."

Kakorkoli že, ne moremo izključiti, da bomo letos priča marsikateremu protestu nekatere ekipe, ki bo gotova, da njen tekmec uporablja nekaj, kar ni v skladu s pravili. Seveda nič novega...

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Še auspuh naj prepovedo.
14.3.2018 18:20:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija