Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Komisija formule ena 2018
Ekipe krepijo svoj vpliv
Kako ekipe v novi komisiji formule ena sezone 2018, zahvaljujoč marionetam, določajo ton in kako bi lahko do maja odločale o nadaljnjem razvoju te dirkalne serije.
Bojan Vrbnjak
26. januar 2018 | 7:40:24

Ekipe formule ena so povečale svoj vpliv v najbolj pomembnem odboru kraljevega razreda motošporta in se s to močjo postavljajo proti FIA in FOM – tudi spričo načrtovanih reform ameriškega medijskega podjetja. Iz objavljenega seznama zasedbe nove komisije formule ena 2018 (na portalu Motorsport-Total.com), lahko opazimo, da je 15 od 24 članov neposredno ali posredno povezanih z ekipami.

To taboru ekip zagotavlja skorajda 63 odstotkov glasov – ob predpostavki, da so med seboj enotni in da vsi zavezniki ostanejo na začrtani liniji. Potem potrebujejo le še dva kandidata, da bi dosegli 70 odstotkov glasov. Ta znamka je pomembna, ker morajo biti spremembe pravil za naslednjo sezono, ki se sprejemajo med začetkom leta in 30. aprilom, potrjene prav s to večino. Šele potem je potreben konsenz.

In kako je sestavljena nova komisija formule ena?

Predsednik in zastopnik FOM-a: Chase Carey

Predsednik FIA: Jean Todt

Predstavniki ekip: Maurizio Arrivabene (Ferrari, tudi delegat komisije formule ena), Claire Williams (Williams), Toto Wolff (Mercedes), Vijay Mallya (Force India, zastopa ga Robert Fernley), Christian Horner (Red Bull), Cyril Abiteboul (Renault), Frederic Vasseur (Sauber), Fraz Tost (Toro Rosso), Zak Brown (McLaren), Günther Steiner (Haas)

Promotorji dirk Evropa (imenovani s strani FOM-a): Nathalie Maillet (Belgija), Ariane Frank-Meulembelt (Madžasrka), Michel Ferry (Monako)

Promotorji dirk prekomorske države (imenovani s strani FOM-a): Sergej Worobjev (Rusija), Al Tarek Al-Ameri (Abu Dabi), John Harnden (Avstralija)

Promotorji dirk Evropa (imenovani od ekip): Guiseppe Redaelli (Italija)

Promotorji dirk prekomorske države (imenovani od ekip): Salman Bin Isa Al-Kalifa (Bahrajn)

Predstavnik proizvajalca pnevmatik: Mario Isola (Pirelli)

Predstavnik dobaviteljev motorjev: Tojoharu Tanabe (Honda)

Predstavniki sponzorjev (imenovani od ekip): Joel Äschlimann (Rolex), Riccardo Parina (Philip Morris)

Enake interese kot deset delegatov ekip bi lahko zastopala tudi odposlanca promotorjev Italijanske Grand Prix dirke Guiseppe Redaelli in njegov kolega iz Bahrajna Salman Bin Isa Al-Kalifa. Medtem ko je eden povezan s Ferrarijem, drugi deluje tudi kot solastnik skupine McLaren. Tojoharo Tanabeja, kot predstavnika proizvajalcev motorjev, bi lahko dodelili taboru Red Bulla, medtem ko lahko Riccarda Parino iz Philip Morrisa, sponzorja Ferrarija, prav tako uvrstimo v znan tabor. Najbolj nezanesljiv je verjetno Mario Isola iz Pirellija.

Ker komisija formule na praviloma odloča o predlogih strateške skupine in svet FIA (WMSC) samo formalno soglaša, so si ekipe zagotovile pozicijo moči. Ne nazadnje imajo tudi v 18 članski strateški skupini veliki vpliv. Da bi dosegle absolutno večino desetih glasov, lahko štejejo na lastne zastopnike (po en glas od Ferrarija, Mercedesa, Red Bulla, Williamsa, McLarna in Force Indie. Kakor hitro sta FOM in FIA, ki imata prav tako po šest glasov, neenotni, potem to samo daje moč ekipam.

Zasedba 28 glave zasedbe WMSC-a v letošnjem letu ni presenetljiva. Podpredsednik je Hermann Tomczyk, Nemec iz ADAC, nekdanja reli dirkačica Michelle Mouton je zastopnica žensk v motošportu, rekorder v zmagah na legendarni dirki 24 ur Le Mansa Tom Kristensen predstavlja dirkače, upokojeni dirkač formule ena Felipe Massa pa je šef gokart organizacije CIK. Poleg WMSC predsednika Jeana Todta, imata svoja sedeža v tej organizaciji tudi Chase Carey in Maurizio Arrivabene.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Toliko dela imajo sami s sabo, da so čisto pozabili na gledalce. To gre samo še dol....
26.1.2018 13:00:38
ASUSfan
Kdaj so pa bili gledalci enotni kaj zelijo? Eni sanjajo o popolni deregulaciji, ceprav bi to verjetno ustvarilo dve, tri ekipe absolutno nepremaglijive, saj bi v ekipo zmetali milijarde. Drugi bi radi, dejansko, dirke oldtajmerjev. Tretji so stekli navijaci ene ekipe. ITD.
26.1.2018 21:38:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija