EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Ross Brawn
Izgled dirkalnikov formule ena je zelo pomemben
Ross Brawn dobro ve, kaj si želijo spremeniti navijači formule ena. Britanec poudarja, da bodo upoštevali njihove želje o novem motorju in izgledu dirkalnikov.
Bojan Vrbnjak
8. januar 2018 | 9:04:53

Za obsežne spremembe pravil v letu 2017, ki so botrovale novi generaciji dirkalnikov formule ena, so veljaki kraljevega razreda motošporta prejeli veliko pohval in sicer od navijačev, strokovnjakov, novinarjev in tudi od dirkačev. In čeprav se je šport pomikal v pravo smer, še vedno obstajajo zadeve, ki mnogim niso ravno dobre.

Če se pogovor naveže na 1,6 litrske hibridne motorje, ki jih tačas uporablja formula ena, potem se hitro pričnejo kritike in neodobravanja. In to ne samo zaradi zvoka, ki je v primerjavi s predhodnimi motorji V8 neprimerljiv, tukaj je govora tudi o zanesljivosti, ki je v lanskem letu vodila do poplave kazni pribitka mest na štartni vrsti. Slednje je mnogim trn v peti.

To ve tudi tehnični šef formule ena Ross Brawn, ki se intenzivno ukvarja s športnim in tehničnim razvojem kraljevega razreda motošporta. V intervjuju z nekdanjim dirkačem formule ena in današnjim strokovnim komentatorjem britanske televizije Sky Sports Martinom Brundlom, je poudaril: "Opravljamo veliko dela s tem, da raziščemo mnenja navijačev in da vse to analiziramo."

Pri tem pa Britanec izda: "Mnenja navijačev analiziramo v takšnem obsegu, kot še nikoli doslej. Pogovarjamo se z obiskovalci dirk in poleg tega opravljamo tudi ankete. Presenečen sem nad tem, da navijači razumejo, zakaj obstajajo kazni. Istočasno pa jih seveda tudi sovražijo."

Zaradi tega Brawn zahteva: "Z novim motorjem nam mora uspeti, da te kazni ne bodo prestopile bregov. Verjetno se jih ne bomo znebili v celoti, vendar jih moramo zajeziti, kajti tačas imamo v formuli ena zares noro situacijo s številnimi kaznimi pribitka mest na štartni vrsti. In zaradi tega ta zadeva pri nas uživa zelo visoko prioriteto pri razpravi o novih motorjih."

Tudi pri izgledu dirkalnikov želi Brawn mnenje navijačev postaviti v ospredje. "Menim, da bodo dirkalniki formule ena, v katerih bodo umeščeni novi motorji, izgledali senzacionalno. Ekipam smo tačas predstavili nekatere ideje, katerih pa še ne smem izdati. Ampak, takoj ko bo ta faza končana, bi želel te ideje rade volje deliti tudi z javnostjo, kajti menim, da lahko izdelamo nekatere spektakularne dirkalnike."

Da se mnogi navijači posmehujejo na račun uvedbe sporne zaščite glave dirkačev, ki sliši na ime sistem Halo, lahko Brawn razume. Toda tudi v tej točki Britanec pomirja navijače. "Pri integraciji sistema Halo smo na primer opravili sijajno delo. Tačas ta zaščita izgleda tako, kot da bi bila enostavno nameščena na dirkalnik, kar je bil v osnovi tudi primer. Ampak imamo nekaj oblikovalcev, ki se že lep čas ukvarjajo z estetiko tega sistema Halo."

In na koncu Brawn še doda: "Izgled dirkalnikov je neverjetno pomemben. Če se pogovarjamo z navijači, potem to postane takoj jasno kot beli dan," poudarja Britanec, ki še enkrat pojasni: "Dirkalniki morajo imeti sijajen izgled. To je za nas zelo, zelo pomembna točka in zaradi tega menim, da bodo dirkalniki formule ena v prihodnosti kazali zares sijajen izgled."                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
6 motorjev na sezono pa ne bo kazni....
9.1.2018 8:37:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija