EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Formula ena 2018
Pravila, koledar, dirkači in ekipe
Formula ena se v letošnjem letu podaja v novo obdobje, pri čem pa varnostni lok na glavami dirkačev, ki sliši na ime Halo ni edina stvar. Priča smo tudi spremembam pravil, dirkačev in ekip.
Bojan Vrbnjak
3. januar 2018 | 10:23:20

Novo leto, nova pravila. V nobeni športni zvrsti se pravila ne spreminjajo tako pogosto kot v formuli ena. Tudi v letošnji sezoni bomo priča mnogim spremembam v pravilih. Na športnem in tehničnem področju se je nabralo kar nekaj malenkosti, ki jih velja optimirati. Na kratko povzemamo vse novosti sezone formule ena 2018.

TEHNIČNI PRAVILNIK FORMULE ENA 2018

Zaščitni sistem Halo: Prihaja strah vseh puristov formule ena. Pravzaprav bi moral biti sistem Halo uveden že v lanskem letu, toda FIA se je odločila za enoletni zamik. Obstajalo je upanje, da se bo v tem času našla bolj estetska rešitev, toda temu žal ni bilo tako. Kljub dejstvu, da je Sebastian Vettel ob testiranju sistema Halo v Silverstoneu potarnal zaradi izkrivljene vidljivosti.

Ampak ta svetniški sij, kot so poimenovali sistem Halo, bo v letošnji sezoni obvezujoč za vse ekipe. Ta sistem lahko ekipe nabavijo od različnih proizvajalcev, ki ima dovoljenje s strani FIA, toda v standardiziranih dimenzijah. Ekipe lahko v radiju 20-ih milimetrov namestijo majhne aerodinamične elemente, da bi s tem kompenzirale izgubo aerodinamičnega učinka tega novega dela.

Čas, v katerem mora dirkač izstopiti iz dirkalnika, je bil temu primerno prilagojen. Sedaj mora dirkač iz dirkalnika izstopiti v sedmih sekundah – prej v petih. Sedaj lahko traja dvanajst sekund – namesto deset -, da dirkač izstopi iz dirkalnika in znova namesto krmilo na svoje mesto.

Najmanjša teža: Z uvedbo sistema Halo, se je povečala tudi najmanjša teža. Pri tem na skupno težo ne vpliva le okrog sedem kilogramov težak sistem Halo, temveč tudi prilagoditve na monokoku dirkalnika. Slednji mora biti zaradi sistema Halo dodatno ojačan. Najmanjša teža dirkalnika vključno z dirkačem se zaradi tega iz 728 kilogramov poveča na 733. Dirkalniki formule ena bodo tako najtežji v svoji zgodovini.

Aerodinamika: Po veliki revoluciji pravil iz leta 2017, so spremembe v letošnji sezoni zgolj v detajlih. Nepriljubljena tako imenovana T-krilca iz sezone 2017, bodo iz estetskih razlogov prepovedana. Enako velja tudi za plavuti oziroma Airbox jadra. V lanskem letu so doživela kratek povratek, vendar bodo tudi ta iz optičnih razlogov prepovedana.

Iz drugih razlogov pa se bo poslovil tako imenovani Monkey-Seat. Majhno krilce na zadnji Crash-strukturi okrog končni izpušnih cevi je namreč padlo v sum, da so ga nekatere ekipe zlorabljale za drugačne namene. Sicer izpušni plini ne ciljajo direktno na ta Monkey-Seat, vendar pa se spremeni njihov pretok v odvisnosti do izpušnih plinov. Da bi preprečili, da se mapping motorja optimira le za ta namen, so veljaki FIA ta Monkey-Seat prepovedali.

Varnost: Strmenje po večji varnosti se nikoli ne preneha. Poleg sistema Halo obstajajo še dodatne izboljšave, ko so pričvrstitve koles in kolesne matice, ki morajo biti še bolje zaščitene proti neželenemu odvijanju.

Motorno olje: Potem ko smo bili v lanskem letu priča sporu okrog porabe olja, bo le-ta v sezoni 2018 strožje predpisana. Nekateri proizvajalci, tako očitek, naj bi namreč namenoma motorno olje dobavljali v komore izgorevanja. S tem so si pridobili dodatno zmogljivost. To ravnanje je bilo sicer prepovedano, toda preverjanje je bilo zelo težko. Zaradi tega obstaja katalog ukrepov, ki naj bi prepovedal namerno kurjenje olja za večjo zmogljivost. Vsaka ekipa lahko za vsak dirkaški konec tedna uporabi le eno specifikacijo motornega olja. Istočasno pa se bo s strani FIA v realnem času nadzirala količina olja v glavnem rezervoarju. Vse druge nivoje olja pa morajo ekipe eno uro pred dirko sporočiti varuhom pravil. Poleg tega pa bo prepovedana uporaba aktivnih krmilnih ventilov med oljnim rezervoarjem in motorjem z notranjim izgorevanjem.

ŠPORTNI PRAVILNIK FORMULE ENA 2018

Zmesi pnevmatik: Pirelli bo v sezoni 2018 uvedel dve dodatni zmesi pnevmatik. Uvaja se namreč Hypersoft zmes – torej najmehkejša med vsemi. To pnevmatiko naj bi v glavnem uporabljali na uličnih dirkah. Poleg nje pa bodo dirkači dobili še Superhard pnevmatiko, to pa naj bi uporabili le v skrajnem primeru, če bi se vse ostale zmesi izkazale za premehke. Pravilo izbire pnevmatik in uporabe le-teh pa ostaja nespremenjeno.

Kontingent motorjev: Kot je bilo dogovorjeno, se bo število dovoljenih pogonskih enot v letošnjem letu znižalo. V lanskem letu je imel vsak dirkač na razpolago še po štiri enote vseh komponent motorja, letos še samo po tri motorje z notranjim izgorevanjem, turbo polnilcev in MGU-Hs enot. Pri MGU-K, baterijah in krmilnih enot pa se je število zmanjšalo celo na dve enoti.

Kazni, povezane z motorji: Kdor bo uporabil več enot pogonske enote, kot je dovoljeno, bo tudi letos deležen kazni. Za prvo komponento nove pogonske enote sledi kazen pribitka desetih mest, za vse nadaljnje pa še pet mest. Vendar obstaja novost: Če bo nek dirkač v enem dirkaškem koncu tedna dobil kazen pribitka več kot 15 mest, bo moral dirko pričeti na koncu štartnega polja. Če bo ta usoda doletela več dirkačev, se bo njihov vrstni red na koncu štartnega polja določil po višini njihovih kazni.

Omejitev testiranj: Novo v pravilniku sezone 2018 je dodatna izjema pri omejitvi testiranj. Na promocijskih prireditvah, ki jih organizira lastnik komercialnih pravic, bodo lahko ekipe nastopile z aktualnimi dirkalniki. V lanski sezoni je Liberty Media prvič organizirala takšno prireditev in sicer v Londonu pred dirko v Silverstoneu.

Nadaljnje restrikcije: Omejitve bodo v letošnji sezoni prisotne tudi na dirkališčih. Ekipe v bodoče ne bodo več smele pnevmatik, ki jih dobavi Pirelli, izdvajati na testnih mizah. Da bi nekoliko omejili stroške, bo v tovarnah ekip strožje nadzorovana simulacije preko CFD tehnologije.

Super licenca: V luči preoblikovanja nižjih serij, je FIA uvedla tudi prilagoditve na sistemu točkovanja za super licenco. Pri tem so na novo ovrednotili aktualne dirkaške serije, v sistem točkovanja pa sprejeli dodatne dirkalne serije. Istočasno pa so spremenili tudi zahteve za testne dirkače, ki nastopijo na petkovih prostih treningih. Za udeležbo na petkovem treningu mora dirkač v bodoče dokazati, da ima na svojem računu 25 točk super licence ali pa da je nastopil vsaj na šestih dirkah formule 2.

KOLEDAR FORMULE ENA 2018

V letošnjem letu bomo ponovno imeli 21 dirk. Po 18 letih se poslavlja Malezija. Zato pa se Francija vrača nazaj na koledar – nazadnje je formula ena v tej državi gostovala leta 2008 in sicer v Magny-Coursu. V prihodnje bo karavana formule ena dirkala v Le Castelletu in sicer na stezi Circuit Paul Ricard. Ponovno na koledarju je zopet Nemčija, ki pa bi lahko bila letos zadnja, kajti po dirki poteče namreč pogodba z novimi lastniki formule ena.

Koledar 2018:

25. marec            Avstralija             Melbourne

8. april                  Bahrain                Bahrain

15. april                Kitajska               Šanghaj

29. april                Azerbajdžan         Baku

13. maj                 Španija                Barcelona

27. maj                 Monako              Monte Carlo

10. junij               Kanada                Montreal

24. junij               Francija                Le Castellet

1. julij                   Avstrija                Spielberg

8. julij                   Velika Britanija   Silverstone

22. julij                 Nemčija               Hockenheim

29. julij                 Madžarska         Budimpešta

26. avgust           Belgija                  Spa-Francorchamps

2. september       Italija                    Monza

16. september    Singapur              Singapur

30. september    Rusija                   Soči

7. oktober          Japonska             Suzuka

21. oktober        ZDA                       Autin

28. oktober        Mehika                Mexico City

11. november   Brazilija                Sao Paolo

25. november   ZAE                        Abu Dabi

DIRKAČI IN EKIPE

To je v 2018 novo: Res nove ekipe v letošnjem letu ne bo, toda dobili bomo novo, čeprav staro ime in sicer se v formulo ena vrača Alfa Romeo. Italijani bodo namreč imenski sponzor švicarske ekipe Sauber, ki bo v sezoni 2018 nastopila pod imenom Alfa Romeo Sauber F1 Team. Moštvo še naprej ostaja v švicarskem mestu Hinwil. Švicarji bodo tako postali B-ekipa Ferrarija, kjer se bodo kalili dirkači moštva iz Maranella. Za Sauber bo dirkal Charles Leclerc, njihov mladi dirkač.

Tačas pa še vedno ni znano, kdo bo pri Williamsu dirkal namesto Felipeja Masse, ki se je po koncu lanske sezone dokončno upokojil. V ekipi ostaja mladi Lance Stroll, kdo bo pa njegov moštveni kolega, pa je še neznanka. Glavna favorita sta Robert Kubica in Sergej Sirotkin.

Rošade dirkačev, ki so bile opravljene proti koncu lanske sezone pri Renaultu in Toro Rossu, bodo obstale tudi v letošnjem prvenstvu. Carlos Sainz bo tudi letos pri Renaultu moštveni kolega Nica Hülkenberga, Brendon Hartley in Pierre Gasly pa bosta ostala v svojih dirkalnikih ekipe Toro Rosso.

Edina novost v letošnji sezoni je pri ekipi Toro Rosso, ki bo namesto Renaultovih motorjev uporabljala japonske od Honde. Slednji so se po treh neuspešnih letih sodelovanja poslovili od McLarna, ki pa bo letos uporabljal Renaultove pogonske enote.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija