Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Sebastian Vettel
Ne razumem ravnanja Roberta Kubice
Zvezdnik Ferrarija pojasni, kaj si misli o formuli E in poskusu vrnitve Roberta Kubice, poleg tega pa pojasni, zakaj je sistem Halo po njegovem mnenju nujno potreben.
Bojan Vrbnjak
4. december 2017 | 14:59:02

Da je Sebastian Vettel pristaš glasnih motorjev, je štirikratni svetovni prvak pogosto omenjal v pogovoru z mediji. Zaradi tega je toliko manj navdušen nad tihimi dirkalniki formule E. "zame osebno to ni prihodnost," tako Nemec v pogovoru za kolege iz SonntagsBlick. "E-mobilnost je tačas v svetu zelo popularna. Toda vsakdo, ki se identificira z motošportom in dirkanjem in je povrhu pošten, ta si s formulo E nima kaj začeti." Pri tem pa zvok niti ni največja težava, nad katero bi se 30-letni Nemec pritoževal. "Predvsem dirkalniki niso dovolj hitri. Mnogi dirkači, ki dirkajo v tej seriji, so mi povedali, da dirkanje s temi dirkalniki ni ravno razburljivo."

In veselje pri vožnji oziroma dirkanju je za zvezdnika Ferrarija zelo pomembno. "Točka, na kateri začutiš, da nimaš več veselja do dirkanja, bo zagotovo odločala o upokojitvi," pojasni Vettel in istočasno poudari, da nima odgovora na vprašanje, kako dolgo ga bosta v prihodnje še gnala veselje in motivacija. Eno je gotovo: Vettel bo še naprej pritiskal na plin v formuli ena, tako kot to počne že več kot deset let. V tem času je Nemec odpeljal 198 Grand Prix dirk, osvojil 47 zmag in 99 uvrstitev na stopničke. 50 krat je dirko pričel s prvega štartnega mesta. To je občudovanja vredna statistika, kljub temu pa niso rekordi tisti, ki bi ga motivirali, prej veselje do dirkanja. Če to veselje ne bo več prisotno, potem je čas, da se posloviš, tako Vettel. "Predvsem iz razloga, ker je dovolj dirkačev, ki bodo potem še imeli veselje do dirkanja in prav je, da jim sprostiš mesto."

Če smo že pri sprostitvi mesta: kaj pravi Vettel na poskus vrnitve Roberta Kubice? V nasprotju od številnih navijačev, ki pozdravljajo njegov poskus in izražajo vnaprejšnje veselje glede morebitne vrnitve, pa ima Vettel pomisleke. "Verjamem, da je zelo tragično, kaj se je takrat zgodilo z njim. Veljal je za bodočega šampiona. Vendar pa ne razumem, zakaj se sedaj tako zavzema za vrnitev. Zakaj tega ni storil že prej? Zanj osebno bi to zagotovo bila lepa zgodba. Na drugi strani pa je škoda za mlade dirkače, katerim bo odvzel kokpit."

Vettel pa zastopa tudi tačas zelo nepopularno mnenje, ko gre za sporni varnostni sistem, ki sliši na ime Halo in ki bo od prihodnje sezone 2018 obvezen na vseh dirkalnikih – z namenom, da bo zvišal varnost dirkačev v višini njihovih glav. "Verjamem, da če lahko s tem rešimo življenje, je ta sistem potreben. Nisem statistik, vendar če lahko nekemu dirkaču prihranimo poškodbo, potem je ta sistem Halo upravičen. Seveda celotna zadeva ni ravno estetska, ampak prepričan sem, da se bomo tega navadili. Sedaj bomo pač pred obrazom imeli nek okvir," še doda Vettel.                                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Vettel pač ne razume. Mogoče si lahko enkrat prebere potek Robertovega dolgotrajnega zdravljenja, številnih operacij in postopnih testiranj roke. Od rešitve pred amputacijo do prvih Rally voženj po nesreči in kasneje testiranj enosedežnikov.
5.12.2017 19:04:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija