EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Niki Lauda
Vettel proti Hamiltonu – blagoslov za F1
Formula ena letos doživlja poseben in omembe vreden dvoboj med Sebastianom Vettlom in Lewisom Hamiltonom, nad katerim pa je Niki Lauda navdušen.
Bojan Vrbnjak
16. junij 2017 | 7:36:40

Formula ena je bila v zadnjih treh letih prizorišče posebnega in do konca sezon intenzivnega dvoboja obeh moštvenih kolegov ekipe Mercedes Nica Rosberga in Lewisa Hamiltona. Čeprav je odločitev o prvaku običajno padla proti koncu sezone, je bilo že zelo zgodaj jasno, da bodo vse ostale ekipe le statisti tega dvoboja srebrnih puščic. Drugače pa je v letošnji sezoni. S Sebastianom Vettlom je Lewis Hamilton dobil tekmeca iz druge ekipe, formula ena pa doživlja tudi moštveni dvoboj.

Za predsednika nadzornega odbora Mercedesa, Nikija Laudo, je ta položaj obeh vpletenih v boj za naslov prvaka prava zmaga za kraljevi razred motošporta. "Sebastian Vettel je štirikratni svetovni prvak, Lewis pa trikratni. Sedaj sta se spopadla dva dirkača, ki sta dokazala, da sta najboljša. To je neverjetna sreča za formulo ena," tako Avstrijec v intervjuju za časnik FAZ. Še posebej njun dvoboj v Barceloni, ki se je raztezal skozi celotno dirko in je prikazal nekaj izjemnih dvobojev kolo ob kolesu, je nakazal pot, po kateri se bo formula ena pomikala v letošnji sezoni.

"Po dirki sem govoril z Lewisom in on mi je povedal, da je bilo zares ostro. To samo kaže, kako je vse skupaj tesno, kaj vse je moral pokazati Lewis, da je lahko premagal Sebastiana. Tukaj gre za nianse. Zaradi tega tačas doživljamo prav poseben dvoboj," je prepričan Lauda, ki pa v isti sapi doda, da je bil Ferrari tudi v Španiji boljši dirkalnik.

"Za Lewisa in Valtterija je mejno področje med prodiranjem in izletom s steze še vedno tanjše kot pri Vettlu. Kajti obnašanje zadka dirkalnika ni tako predvidljivo, kot bi si želela oba dirkača. Pri Ferrariju je to boljše. Naš dirkalnik moramo nastaviti tako, da bo postal želena celota," pove trikratni svetovni prvak, ki pa s tem ne želi zmanjševati uspeha Vettla. "To, kar sta oba prikazala v Barceloni, ne nepremagljivo. Tudi Vettel je moral pritiskati na vso moč."

Za formulo ena ni odločilnega pomena le pravi dvoboj med vrhunskima dirkačema, temveč tudi med dvema ekipama. Povrhu je sedaj Mercedes pod bistveno večjim pritiskom, kot je to bil primer v zadnjih treh letih. "Karkoli bomo namestili na dirkalnik, bo Lewis to uspešno izkoristil na stezi. In tako je tudi pri Ferrariju, kjer Vettel izkoristi vsako njihovo izboljšavo," pojasni Avstrijec.

To je bilo v preteklih treh letih drugače. "Če pa se za naslov prvaka boriš znotraj lastne ekipe, potem ti tehnični napredek ničesar ne prinese. Kajti vsak novi razviti del pomaga tudi moštvenemu kolegu. Zato ni vse odvisno le o dirkačeve sposobnosti, temveč tudi od hitrosti nadaljnjega razvoja. Obe ekipi se zaradi tega nahajata pod zelo velikim pritiskom in tako bo vse do konca sezone," pojasni Lauda.

V pogledu odnosa med Hamiltonom in njegovim moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom, Lauda zastopa podobno mnenje kot ga ima Britanec, ki spoznava dober odnos. "Lewis in Valtteri gojita povsem drugačen odnos, kot je to bil nazadnje primer med njim in Rosbergom. Oba sta namreč prišla do faze odtujevanja. Tako kot v neuspešnem zakonu, je nekega dne prišlo do točke, ko sta si oba šla na živce in to je vodilo potem do odpora," razloži Lauda. "Vzdušje med obema je bilo v zadnjem času zelo negativno. Sicer sta si čestitala, ker se to pač spodobi. Toda to je bilo tudi vse. Sedaj pa se Lewis zares veseli zmage Bottasa. Oba se zelo spoštujeta in tako bo tudi ostalo," verjame Lauda, ki doda, da podobne ledene dobe, kot je bila v preteklosti med Rosbergom in Hamiltonom, v ekipi ne bo več.           

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Bi bilo zanimivo videt, če bi Bottas trikrt zaporedoma zmagal. Ali bi se veselil zmage Lujo ali ne.
16.6.2017 7:52:11
hubertfast
Kaj pa če bo Rajc 3x zapored Vettla nekam peljal s*at?
16.6.2017 10:22:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija