EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Kimi Raikkonen
Dirka s časom nekega šampiona
Če najstarejši dirkač v karavani formule ena na kvalifikacijah odpelje super krog, si zasluži globoko spoštovanje
Peter Žmak
28. maj 2017 | 11:18:15

Kimi Raikkonen je v svoji karieri doživel veliko svetlih in temnih trenutkov. Ko se je po nekajletnem premoru vrnil v dirkalnik F1, mu je bilo hitro jasno, da se je spremenilo veliko stvari. Ena izmed njih je čas, ki teče svojo pot in je vedno na strani nove, mlajše generacije, željne dokazovanja in uspeha. Kimi se zaveda, da mu bo vsako leto težje premagovati izzive, ki jih prinašajo leta. To se dogaja vsem, tudi nam v vsakdanjem življenju, v tekmovalnem športu pa vse skupaj poteka še toliko bolj hitro. Vrhunski športniki imajo omejen čas uporabe in hitro se znajdejo v skupini »starih«,  ki jim javnost marsikdaj preostro sodi na račun nove generacije. Verstappen, Vandoorne, Werhlein ali Sainz so imena lačna uspeha. Imena, ki jim v prihodnosti pripisujejo naslove prvaka in imena, ki imajo veliko prednost v letih v primerjavi s »starimi mački«, s starostjo Kimijem na čelu.

Prav zato je včerajšnji pole postion še toliko več vreden. Kot prvo je ugnal moštvenega kolega, štirikratnega prvaka, ki je pričakoval nič manj kot prvo štartno mesto. Vettel na tiskovni konferenci in tudi kasneje v paddocku kljub lepim besedam ni mogel skriti razočaranja, neke vrste ponižanja na progi, kjer je rezultat še najbolj odvisen od dirkača. Ugnal je tudi vedno nepredvidljivega in hitrega deset let mlajšega rojaka Bottasa, pa Maxa, kar 18 let mlajšega, za katerega je Helmut Marko pričakoval, da bo uvrščen pred »upokojencem«.  Zanimiv je tudi podatek, da je imel Stroll komaj dve leti in pol, ko je Kimi leta 2001 dobil superlicenco. V dirkaškem svetu to pomeni celo ero.

Kimi bo ne glede na razplet današnje dirke ostal letošnji heroj monaških kvalifikacij. Po dolgih devetih letih bo speljal iz prvega štartnega mesta in to z rekordom proge, ki velja za najtežjo in ki zahteva izredno zbranost dirkača vseh 3.337m. Iceman je včeraj vseeno ostal finsko hladen, skromen in kratek v izjavah, proslavljal je na svoj umirjen način. Sam sebi je dokazal, da še ima v sebi tisto več. Včerajšnji razplet  bo prav gotovo zapisan v zgodovino, kot se je pred petimi leti na tej isti stezi zapisal v zgodovino najboljši čas Michaela Schumacherja. To so zgodbe, ki se jih je vredno spominjat. Zgodbe, ki so prepojene z voljo in odločnostjo nekega šampiona s karakterjem, zgodbe osebnosti, ki imajo moč kljubovati času. Upajmo samo, da je ne bo skazil moštveni ukaz v imenu višjih ciljev.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
qualia_magik
Super napisan članek.
28.5.2017 12:39:11
matjazh
Amen!
28.5.2017 16:36:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija