EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Reakcija Pirellija
Pnevmatike 2018 za razred mehkejše
Pirelli je reagiral na nenehne kritike na račun svojih pnevmatik generacije 2017, Prihodnje leto naj bi bile zmesi za cel razred mehkejše. Toda, ali bo to dovolj? In predvsem: Ali nemara s tem ne pretiravajo?
Bojan Vrbnjak
26. maj 2017 | 15:14:34

Na vprašanje, kako dolgo bi v Monaku zdržale ultra mehke pnevmatike, je Pirellijev vodja oddelka za avtomobilski šport Mario Isola odgovoril: "77 krogov! In sploh se ne šalim." Dirkači pa morajo v nedeljo odpeljati le krog več. Tukaj gre za dejansko sliko aktualne situacije pnevmatik v formuli ena. Že od samega začetka letošnje sezone smo priča kritikam na račun zmesi aktualnih pnevmatik. Tako ekipe kot tudi dirkači so mnenja, da je celoten kontingent preveč trd.

Višek kritik smo doživeli na zadnji dirki v Španiji, ko so ekipe najtršo zmes pnevmatik povsem prezrle. V Silverstoneu naj bi jih prav tako uporabili, toda medtem se je Pirelli, v soglasju s krovno organizacijo FIA odločil, da nabor zmesi spremeni. Tako da bo na dirki za VN Velike Britanije najtrša zmes bela, torej srednja. Za Monako je bil predviden najmehkejši nabor njihovih produktov, toda tudi to za ulično dirko kneževine ni dovolj.

"Seveda še zbiramo natančne oporne točke v zadevi obrabe, toda včeraj na prostem treningu je bila obraba zelo blizu ničle. Ekipe bi morale biti v stanju, da celotno dirko odpeljejo z enim kompletom ultra mehke zmesi," pove Isola, ki navede tudi razloge: "Asfaltna površina je dokaj gladka, hitrosti v zavojih so nizke, pnevmatike so zaradi tega občutno manj obremenjene. Monako je edinstvena steza, za katero bi morali imeti prav posebno zmes."

To ni prvič, da se formula ena sooča s to težavo. Že v preteklosti smo bili priča podobnim zahtevam za ulično dirko Monaka. Toda, zakaj Pirelli ne izdeluje takšne pnevmatike? "Seveda ni nemogoče, da ne bi izdelali takšne pnevmatike, je pa težko. Kajti za ta namen potrebuješ stezo, podobno Monaku, da bi lahko opravil test. Ne moreš testirati pnevmatike za Monako na stezi v Barceloni. To je nesmisel."

Tačas se pri Pirelliju prej osredotočajo na veliko večji projekt. "Naša prioriteta je leto 2018," prizna Isola. Kajti takrat želijo Italijani preprečiti nadaljevanje letošnjih kritik na račun lastnih produktov. "Vemo, da smo za letošnje leto ubrali nekoliko bolj konservativno pot, toda te pnevmatike smo lahko v lanskem letu testirali le s starejšimi in predelanimi dirkalniki. Torej v povsem drugačnih pogojih, kot vladajo sedaj."

Sedaj je drugače. Isola doda: "Zbiramo mnoge koristne podatke za prihodnje leto. " Zaradi tega italijanski proizvajalec načrtuje modificirano konstrukcijo pnevmatik za leto 2018. "Boljše bodo, povsem nove zmesi, tako da bo celoten sortiment za dober korak mehkejši v primerjavi s tem, kar imamo sedaj. Kajti tačas kaže na to, da smo nekoliko preveč trdi. Zaradi tega bomo šli za korak nazaj v mehkejšo smer, da bi s tem lahko koristili celoten nabor naših pnevmatik."

Toda, če sedaj kdo s strani Pirellija pričakuje revolucijo, ta se moti. Kajti Italijani bodo ostali previdni in bodo delali le korak za korakom. "Z nadaljnjim razvojem dirkalnikov tekom sezone smo prepričani, da bo en korak zadostoval," trdi Isola, ki še doda: "Čeprav bo nekdo dejal, zakaj ne bi naredili dva koraka mehkeje, bi mu dogovoril, naj se umiri in počaka. En korak, tukaj se strinjam, toda dva koraka bi bila preveč, ker bomo priča ogromnemu nadaljnjemu razvoju dirkalnikov. Obremenitev pnevmatik bo na koncu leta ogromna."   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija